Follow

Η Αμφικτυονία των Αρχαίων Πόλεων στο επίκεντρο της συζήτησης των Δημάρχων Φυλής - Μαραθώνα στην ΚΕΔΕ


Την εντατικοποίηση της συνεργασίας που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ίδρυσης της Αμφικτυονίας Αρχαίων Πόλεων συμφώνησαν στο περιθώριο του ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από 1 έως 3 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης στον οποίο και ανήκει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτόκολλο ίδρυσης της Αμφικτυονίας Αρχαίων Πόλεων υπέγραψε, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, μαζί με εκπροσώπους της UNESCO, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, του Συνδέσμου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Υπουργείων, Περιφερειών και Δήμων, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, που φιλοξενήθηκε στις 28 Μαρτίου 2016 στον συμβολικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Σκοπός της συνεργασίας είναι, όπως ανέφερε ο εμπνευστής της και Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, η συσπείρωση της αυτοδιοίκησης με στόχο την τουριστική προβολή της χώρας.

Κεντρικός ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Ζου Ξιάο Λι όχι μόνο γιατί συμβάλει στην προσπάθεια προσέλκυσης κινέζων τουριστών, αλλά γιατί η Κίνα έχει ήδη δημιουργήσει δίκτυο αρχαίων κινεζικών πόλεων και διαθέτει σχετική εμπειρία.

Τη βεβαιότητα ότι η Αμφικτυονία μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη του ιστορικού παρελθόντος της χώρας και στην προβολή του τουριστικού της προϊόντος εξέφρασε κατά την τελετή χαιρετίζοντας τη συνάντηση και ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στη μοναδικότητα του Μαραθώνα, ο οποίος θα αποτελέσει την έδρα της Αμφικτυονίας αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Τη στήριξή του εξάλλου εξέφρασε κι ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Γιώργος Πατούλης.

Σε συνέχεια λοιπόν αυτής της πρωτοβουλίας, Χρήστος Παππούς και Ηλίας Ψινάκης συμφώνησαν να υπάρξει και συνέχεια σε συγκεκριμένους τομείς, που θα αποφασίσουν από κοινού οι δύο Δήμοι με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομίας σε συνεργασία και με τον Πρέσβη της Κίνας ο οποίος πριν λίγο καιρό, βρέθηκε γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό, στο γειτονικό Δήμο Αχαρνών.




Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment