Follow

Απίστευτο: Κατέβηκε η δημοσκόπηση λόγω πολιτικών πιέσεων!


Οι πολιτικές πιέσεις που ασκούν κάποιοι σε αυτό τον Δήμο έχουν τις δικές τους επιπτώσεις στην "δημοκρατία του ίντερνετ".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του μπλογκ "Παράπονο Φυλής":

Το Παράπονο Φυλής το μεσημέρι της Παρασκευής ανέβασε μια ψηφοφορία για να ψηφίσουν οι πολίτες με θετική ψήφο για τους αντιδημάρχους, αναπληρωτές δημάρχου αλλά και για τους προέδρους των ΝΠΔΔ και του δημοτικού συμβουλίου Φυλής. Παρατηρώντας την, ώρα με την ώρα, αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πως αυτή εξελίχθηκε σε μια άτυπη κόντρα μεταξύ ορισμένων από τους συμμετέχοντες.

Με το φόβο ότι αύριο Δευτέρα που θα ανοίξουν οι υπηρεσίες του Δήμου αυτό θα ξεχειλώσει κατά πολύ και μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση αρκετούς εργαζόμενους, αποφασίσαμε η ψηφοφορία να κατέβει. Άλλωστε η συγκεκριμένη ψηφοφορία μπήκε για να ψηφίσουν οι δημότες και όχι οι αιρετοί.




H σελίδα μας εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την εξέλιξη αυτή. Δυσαρέσκεια που δεν έχει να κάνει με τους διαχειριστές του μπλογκ "Παράπονο Φυλής", με τους οποίους μπορεί να έχουμε πολλές διαφορετικές απόψεις για διάφορα θέματα, αλλά σεβόμαστε πάντα την άποψη των άλλων, όποια και αν είναι αυτή. Όμως όταν κατεβαίνει μια διαδικτυακή ψηφοφορία, μία τελείως άτυπη και χωρίς ουσιαστικά στατιστικά συμπεράσματα ψηφοφορία, σύμφωνα με την επιστήμη της στατιστικής και τους δημοσκόπους, σημαίνει τα εξής δύο πράγματα: 
1ον Οι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκονται σε έναν διαρκή πόλεμο μεταξύ τους, τον οποίο εκφράζουν με διάφορους τρόπους
2ον Πως τα τοπικά ΜΜΕ είναι 100% ευάλωτα στα πολιτικά "δρώμενα" της περιοχής
3ον Η δύναμη του διαδικτύου κυριαρχεί της δύναμης της πολιτικής εξουσίας - Ουσιαστικά ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου ως ανώτατο όργανο διακυβέρνησης στην αυτοδιοίκηση του α' βαθμού έχει χαθεί - Το δημοτικό συμβούλιο υπάρχει μόνο για να νομιμοποιεί τις πολιτικές αποφάσεις

Εμείς όμως δε μπορούμε να το αφήσουμε έτσι... Θα επιστρέψουμε στο μέλλον με δική μας ψηφοφορία. Πρώτα όμως θα πρέπει να διασφαλίσουμε τις τεχνικές εκείνες που θα μας επιτρέψουν, αυτή η ψηφοφορία να είναι αδιάβλητη και να είναι απίθανο κάποιος να μπορεί να παρέμβει στο σύστημα... 


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: 

Υποστηρίζουμε την ψηφοφορία για τον δημοφιλέστερο της Διοίκησης του Δήμου Φυλής






ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Η ΜΟΥΧΡΙΤΣΑ
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment