Follow

Η Ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής: Το μεγάλο στοίχημα

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της σημερινής διοίκησης του Δήμου Φυλής είναι η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής. Και αυτό γιατί η οποιαδήποτε έναρξη εργασιών στη λεωφόρο Φυλής θα έχει άμεση επίδραση στην καθημερινή ζωή των δημοτών. Σκοπός της Διοίκησης του Δήμου Φυλής είναι τα έργα να αρχίσουν πολύ γρήγορα, διότι δεν πρόκειται απλά για έργο "βιτρίνα", αλλά ουσιαστικά τον κεντρικό βραχίονα των έργων που θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται την περίοδο πριν τις εκλογές. 


Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει, από κυκλοφορική, περιβαλλοντική και αισθητική άποψη, τον κεντρικό οδικό άξονα του Δήμου Φυλής στο συνολικό του μήκος που φτάνει τα 3,6 χιλιόμετρα. Ειδικότεροι στόχοι του έργου είναι η επίλυση του προβλήματος της στάθμευσης, που σήμερα είναι άναρχη και προκαλεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, η βελτίωση του οδοφωτισμού σε όλο το μήκος της Λεωφόρου και η αντιπλημμυρική προστασία που κατά τις βροχοπτώσεις δυσκολεύει την κίνηση πεζών και εποχουμένων.
Πιο συγκεκριμένα, η λεωφόρος Φυλής θα αποκτήσει, πλέον, σταθερό πλάτος. Σταθερό θα είναι και το πλάτος των πεζοδρομίων, τα οποία θα ανακατασκευαστούν και θα αποκτήσουν ράμπες αμαξιδίων για ΑΜΕΑ, λωρίδες τυφλών και διαβάσεις πεζών. Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων που θα προστατεύσουν το δρόμο από τη διάβρωση, αλλά και ο επαρκής φωτισμός του. Παράλληλα θα βελτιωθεί η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση που θα συμβάλει στην οδική ασφάλεια και θα κατασκευασθούν εσοχές στα πεζοδρόμια για τις στάσεις των λεωφορείων και τη στάθμευση των οχημάτων.
Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, φτάνει τα 4,981 εκατ. Ευρώ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να βρείτε αποκλειστικά στο νέο τεύχος της δωρεάν εφημερίδας Φυλή Free Press, την οποία μπορείτε να βρείτε σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Φυλής και σε άλλα κεντρικά σημεία του Δήμου Φυλής.



Πηγή φωτογραφίας: Φυλή Free Press


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment