Follow

Ξεχείλισε ευχές και κόσμο το «σπίτι» της ΦΥΛΑΣΙΑΣ στην κοπή της Βασιλόπιτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ξεχωριστή παραδοσιακή βραδιά οργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Φυλής ΦΥΛΑΣΙΑ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, που έγινε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο «σπίτι» του Συλλόγου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, εκπροσώπων της τοπικής και κεντρικής διοίκησης καθώς κι εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Η Πρόεδρος του Παραδοσιακού, Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Φυλής ΦΥΛΑΣΙΑ, Ιωάννα Τσεβά, καλωσόρισε προσωπικά και με εγκαρδιότητα όλους τους προσκεκλημένους, ευχήθηκε το 2017 να φέρει υγεία, αγάπη και ευτυχία και ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την αμέριστη συμπαράστασή τους καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης.
Ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, κληθείς να απευθύνει χαιρετισμό, αφού ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και Καλή Σαρακοστή, αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εξέλιξη στη Δημοτική Ενότητα Φυλής και ζήτησε προκαταβολικά την κατανόηση των δημοτών για την τυχόν ταλαιπωρία που θα υποστούν. «Να ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Ο  Δήμος είναι δίπλα σας. Τα έργα που έχουμε προγραμματίσει για το χωριό προχωρούν. Ήδη έχουμε κλείσει το θέμα της ανακατασκευής της παλιάς Εκκλησίας, η αποχέτευση στην Πηγή προχωράει και ξεκινάει η άλλη αποχέτευση στο υπόλοιπο κομμάτι, καθώς και ένα άλλο πλήθος έργων που θα τα δείτε στην πορεία ιδίοις όμμασι. Να ζητήσω συγνώμη αν σας ταλαιπωρήσουμε με τα έργα και να πω ότι, τα έργα είναι μόνιμα αλλά η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή», υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς και έκοψε το κομμάτι της πίτας μαζί με την μικρή Λύδια στην οποία και το αφιέρωσε με την ευχή να έχει καλή πρόοδο και να την χαίρονται οι γονείς της.
Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Φυλής, Σπύρος Μπρέμπος, ευχήθηκε υγεία σε όλους και αφιέρωσε το κομμάτι του στον πατέρα Δημήτριο Παναγακόπουλο που ευλόγησε την πίτα και «η παρουσία του είχε λείψει από το χωριό και τους πιστούς».
 Βασίλης Οικονόμου, Ελένη Λιάκου και Στέλιος Νίκας αφιέρωσαν το κομμάτι τους στην Πρόεδρο του Συλλόγου, Ιωάννα Τσεβά, ενώ ο Πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού Φυλής Βαγγέλης Σταματάκος και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας, επέλεξαν να προσφέρουν τα κομμάτια τους στις λιλιπούτειες κυρίες του Συλλόγου «που αντιπροσωπεύουν και το μέλλον και τη συνέχεια μας», όπως είπαν.
«Ευχαριστώ το Σύλλογο για την πρόσκληση αλλά και για τη συνεργασία του, με πιο πρόσφατη την παρέλαση των καρναβαλιστών. Όσοι ασχολούμαστε με τον πολιτισμό δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «ΠΑΡΝΗΘΑ», Γιώργος Μαυροειδής, ο οποίος αφιέρωσε εμφανώς συγκινημένος το κομμάτι του στο μέλος του Συλλόγου και συμμαθήτριά του Σοφία Μπουραΐμη.
Κατά τα λοιπά, η βραδιά κύλησε όμορφα, με ευχάριστη διάθεση, εξαιρετικά καλό φαγητό που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Συλλόγου στα σπίτια τους, όπως και τη βασιλόπιτα που ήταν δια χειρός της κ. Στέλλας. Την τιμητική τους είχαν επίσης οι τζόλιες που δεν θα μπορούσαν να λείπουν επ’ ουδενί από κανένα αρβανίτικο γιορτινό τραπέζι ανήμερα της τελευταίας αποκριάς.


Στον παρακάτω σύνδεσμο δείτε τι είπε ο Δήμαρχος 
























Πηγή: Νέα & Δελτία Τύπου
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment