Follow

Να γίνει τουριστικός προορισμός η Φυλή θέλει η Διοίκηση Παππού

Μετά την πρόσληψη ειδικού τουριστικού συμβούλου με αμοιβή 24.000 ευρώ, ο Δήμος Φυλής άρχισε την εκστρατεία ώστε να γίνει τουριστικός προορισμός! Και αυτά δε θα είναι τα μοναδικά χρήματα που θα επενδύσει ο Δήμος Φυλής για να αναπτυχθεί τουριστικά... Επίσης θα πρέπει να σκεφτούν τον τρόπο με τον οποίο θα επισκέπτεται ο κόσμος τουριστικά τον Δήμο Φυλής. Θα έρχεται με το Β12, με ανταπόκριση προαστιακού στο ΣΚΑ και μετά μετεπιβίβαση στο Β12 ή θα δεχτούμε κατευθείαν τουρίστες από την απευθείας γραμμή με το Κιάτο; Μήπως να κάνουμε τουριστική καμπάνια στους κατοίκους του Κιάτου για να επισκεφτούν το Δήμο μας; Εμείς βάζουμε την ιδέα... αφήνουμε την δημοτική αρχή να το υλοποιήσει...


Διαβάστε όμως καλύτερα το δελτίο τύπου...


Ειδικότερα, στο χάρτη των επισκέψιμων τουριστικών προορισμών της χώρας φιλοδοξεί να εισέλθει ο δήμος Φυλής, όπως επισημαίνει, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπυρίδων Μπρέμπος, με στόχο, μεταξύ άλλων, της ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τα σύγχρονα τουριστικά προϊόντα που ήδη αποτελούν μέρος του τουριστικού χαρτοφυλακίου της ευρύτερης περιοχής, ο κ. Μπρέμπος επισημαίνει, ότι με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο δήμος, όλα αυτά θα αποτελέσουν πόλους έλξης για τους τουρίστες, εγχώριους και μη.

Ήδη, η περιοχή επιχειρεί να επανατοποθετηθεί στην τουριστική κονίστρα με σύνθημα «Διαλέξτε τη φυλή που σας Ταιριάζει» και καλεί τους υποψήφιους επισκέπτες να διαλέξουν ανάμεσα στη φυλή των αναρριχητών, των περιπατητών, των αεροπτεριστών κ.λπ. Το μπουκέτο των τουριστικών αξιοθέατων περιλαμβάνει αξιοθέατα, που έχουν να κάνουν με θρησκευτικό τουρισμό, με αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και με ανάδειξη μονοπατιών.

Στο σκέλος των μονοπατιών, ο δήμος υλοποιεί ήδη εκδηλώσεις στη δυτική Πάρνηθα, ενώ το πρόσφατο φεστιβάλ αναρρίχησης προσέλκυσε πάνω από 5.000 άτομα. Οπως τονίστηκε, ο δήμος έχει το μεγαλύτερο φυσικό αναρριχητικό πάρκο στην Αττική. Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται, στις 11 Σεπτεμβρίου συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Φυλή και, εκτός των άλλων, θα εστιάσει και στην ανάδειξη της τουριστικής Φυλής.



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment