Follow

Σαββατοκύριακο εναλλακτικού αθλητισμού με το 4ο Αναρριχητικό Φεστιβάλ στη Φυλή

Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Φυλής (ΝΠΔΔ ΠΑΡΝΗΘΑ) και το αθλητικό σωματείο ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ διοργανώνουν, για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Αναρρίχησης, στην είσοδο της Φυλής (Πλάτωσι), το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Απριλίου 2018.
Το Φεστιβάλ Αναρρίχησης είναι η δεύτερη, μετά τον ετήσιο ορεινό αγώνα ΑΡΜΑ ΦΥΛΗΣ, διοργάνωση που αποβλέπει στην προβολή του εναλλακτικού αθλητισμού στα όρια του Δήμου Φυλής. Στοχεύει στην προβολή του Αναρριχητικού Πάρκου Φυλής που αποτελείται από πολύ σημαντικά και γνωστά στους αναρριχητές Αναρριχητικά Πεδία, ώστε να αποτελέσει η Φυλή αναρριχητικό προορισμό για την Αττική, την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και για το εξωτερικό.
Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και του ΕΠΟΣ Φυλής το Φεστιβάλ έχει γίνει θεσμός και αποτελεί ένα ραντεβού που δίνεται κάθε χρόνο στο Αναρριχητικό Πάρκο της Φυλής στη νοτιοδυτική Πάρνηθα. Και φέτος το πρόγραμμα του είναι πλούσιο με σημαντικούς προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από εκπαιδευτές και βοηθούς εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.) σε πεπειραμένους και αρχάριους αναρριχητές, στα αναρριχητικά πεδία «Μικρή Βαράσοβα» και «Πλάτωσι αρχαρίων».


Ειδικότερα, οι αρχάριοι αναρριχητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα ανοικτά πεδία της Πάρνηθας υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών. Οι έμπειροι Έλληνες και ξένοι αναρριχητές θα λάβουν μέρος στον καθιερωμένο Αναρριχητικό Μαραθώνιο με έπαθλα δώρα χορηγών για τους νικητές.
Τα απογεύματα του διημέρου το επίκεντρο του Φεστιβάλ θα μεταφερθεί στη Κεντρική Πλατεία της Φυλής, στο πλαίσιο της γνωριμίας των ειδικών του αθλήματος της αναρρίχησης με το ευρύ κοινό, αλλά και της παρουσίασης καλών πρακτικών από την περιοχή του Λεωνιδίου.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Sean Villanueva, ένας από τους καλύτερους Big Wall Climbers παγκοσμίως και ο βραβευμένος σκηνοθέτης αναρριχητικών ταινιών Rus Vakrilov. Όλοι οι καλεσμένοι (και σπουδαίοι αναρριχητές), μεταξύ των οποίων και η Αργυρώ Παπαθανασίου, θα παρουσιάσουν τις τεχνικές τους.
Εξ άλλου, για σημαντικούς «αναρριχητικούς προορισμούς» στην Ελλάδα θα μας μιλήσουν οι προσκεκλημένοι από το Λεωνίδιο, σε μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων για την ανάπτυξη της αναρρίχησης βράχου στην Ελλάδα. Η κ. Μαρία Παπαβασιλείου (Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Νότιας Κυνουρίας), η Ντίνα Δανεσή από την Panjika και Παναγιώτης Γεωργοστάθης από τον Αναρριχητικό-Ορειβατικό Σύλλογο Λεωνιδίου θα μας παρουσιάσουν την πορεία της αναρριχητικής κοινότητας στο Λεωνίδιο και την ανάπτυξη της αναρρίχησης εκεί.

Παράλληλα με τις αναρριχητικές δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στο φεστιβάλ και ένα πλήθος υπαίθριων δράσεων όπως πεζοπορίες στα μονοπάτια της Πάρνηθας, yoga, via ferrata, slackline, νυχτερινή αναρρίχηση αλλά και προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, dj set parties και live.
Για ακόμα μια χρονιά, το φεστιβάλ στηρίζεται στην ανιδιοτελή συμμετοχή εκπαιδευτών και βοηθών εκπαιδευτών της ΕΟΟΑ, αναρριχητών και θαυμαστών της αναρρίχησης, μελών και φίλων εθελοντών του Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής.
Το Φεστιβάλ, επίσης, στηρίζουν Χορηγοί, εταιρείες out-door δραστηριοτήτων και Χορηγοί Επικοινωνίας.












Πηγή: www.fyli.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment