Follow

Κλιμακώνουν τον αγώνα για τη χωματερή - Σύσκεψη την Παρασκευή 11 Μάη



Σύσκεψη για το θέμα της χωματερής της Φυλής, διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μάη, στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου, για την κλιμάκωση του αγώνα με στόχο να κλείσει η χωματερή αλλά και να υπάρξει διαχείριση απορριμμάτων σε όφελος τους λαού.


Στη σύσκεψη καλούν ο Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής «Σωκράτης»,  το Συνδικάτο Οικοδόμων (Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων (Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής), η Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου, οι Σύλλογοι Γυναικών Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου (ΟΓΕ) καθώς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Α. Λιοσίων - Ζεφυρίου - Καματερού.
Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν πως «ο ΧΥΤΑ Φυλής, που εξακολουθεί να λειτουργεί και να επεκτείνεται, αποτελεί υγειονομική "βόμβα" έτοιμη να εκραγεί. Για τη σημερινή κατάσταση έχουν σοβαρές ευθύνες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και βεβαίως η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά πρώτα απ' όλα την υγεία και την ποιότητα ζωής του εργαζόμενου λαού. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, διάφορα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Φυλής απέκρυψε αποτελέσματα επιδημιολογικής μελέτης. Η δημοτική αρχή δεν έχει δώσει εξηγήσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα».
Παράλληλα, καλούν «τα σωματεία και τους φορείς όλων των γειτονικών Δήμων να πάρουν απόφαση και να συμμετάσχουν στη Σύσκεψη» για την κλιμάκωση του αγώνα. Έτσι, «παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:
  • Να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η επιδημιολογική μελέτη που με βάση τα δημοσιεύματα έχει στα χέρια της η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας.
  • Άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων που συντελούνται μέσα και γύρω από αυτόν. Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στοπαλιό λατομείο Μουσαμά.
  • Να αποκλειστεί η ενιαία περιοχή των Άνω Λιοσίων - Ασπροπύργου - Ελευσίνας - Φυλής (Θριάσιο Πεδίο) από οποιαδήποτε ρυπογόνο δραστηριότητα.
  • Όχι στην καύση των απορριμμάτων.
  • Η εξεύρεση νέων χώρων να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού.
  • Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση μέρους ή του συνόλου στον τομέα της καθαριότητας. Διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων με μόνιμες σταθερές θέσεις εργασίας και πλήρη δικαιώματα.
  • Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έναρξη του έργου της απορρύπανσης της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον ΧΥΤΑ Φυλής».




Πηγή: www.902.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment