Follow

Δικαιολογητικά που βγάζουν «μάτι» και «πλαστές» μοριοδοτήσεις στην 3κ/2018


Χάος με πλαστά δικαιολογητικά, μοριοδοτήσεις με αποδεικτικά «κατά δήλωση» και άλλα τραγελαφικά βγάζουν οι πρώτοι έλεγχοι του ΑΣΕΠ στο διαγωνισμό των 8.171 προσλήψεων εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων με την προκήρυξη 3Κ/2018

Τεράστια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στους δήμους με τις προσλήψεις των 8.171 εργαζομένων στην καθαριότητα βάσει των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 3Κ/2018 καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πολύ κόσμος προσλήφθηκε με πλαστά δικαιολογητικά ή με λάθος μόρια σε σχέση με τα πραγματικά κοινωνικά κριτήρια που έχει.

Οι προσωρινοί πίνακες με τους επιτυχόντες που έχουν αναρτηθεί, όπως φαίνεται, έχουν πολλά λάθη τα οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στις διαδικασίες που έγιναν εσπευσμένα. Για παράδειγμα σχετικά με τα πλαστά δικαιολογητικά χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη στο δήμο Πειραιά όπου επιτυχών του διαγωνισμού με ειδικότητα οδηγού πήγε να εργαστεί και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουν υπολογιστεί ως πολύτεκνοι που κερδίζουν μόρια, άνθρωποι που έχουν ενήλικα τέκνα.

Πολλοί δήμαρχοι αρνούνται να προσλάβουν τους νέους εργαζόμενους τους καθώς δεν μπορούν να ελέγξουν την νομιμότητα των δικαιολογητικών τους. Επιπλέον φοβούνται να ρισκάρουν να προσλάβουν κάποιον που μπορεί αργότερα να αποδειχθεί ότι δεν έπρεπε να είχε προσληφθεί για πολλούς και διάφορους λόγους.
Οι δήμοι αυτοί περιμένουν το ΑΣΕΠ να εκδώσει τους οριστικούς πίνακες των επιτυχόντων οι οποίοι λόγω του ελέγχου που πρέπει να γίνει σε κάθε μια περίπτωση αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι, ίσως και αργότερα.

Στην κατηγορία ΔΕ φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά τον προσωρινό πίνακα των αποτελεσμάτων ενώ προβληματικές αιτήσεις και δικαιολογητικά που βγάζουν «μάτι» εμφανίζονται στην κατηγορία ΥΕ . Παράλληλα πολλοί «παρανόησαν» το τι προέβλεπε η προκήρυξη 3Κ/2018 για τα περι ειδικής εμπειρίας και έχουν ωφεληθεί τα μόρια χωρίς καν να έχουν μια ημέρα προϋπηρεσίας

Οι τροποποιήσεις στον αρχικό πίνακα διοριστέων, σύμφωνα με εκτιμήσεις θέλουν να αλλάζουν ριζικά και πάνω από το μισό των διοριστέων.
Οι συµβασιούχοι που δεν κατάφεραν να προσληφθούν είναι αποφασισμένοι να φτάσουν το θέµα έως το τέλος και δεν προτίθενται να καταθέσουν εύκολα τα όπλα. Χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.



Πηγή: www.dikaiologitika.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment