Follow

O Δήμος Φυλής δεν περιλαμβάνεται στους Δήμους που θα εφαρμοστεί η υποχρεωτική εκπαίδευση στο προνήπιο


Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών και βρεφών στους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς της χώρας για το έτος 2018-2019, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Περίπου 100.000 βρέφη και νήπια θα φιλοξενηθούν δωρεάν από τη νέα χρονιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ και του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ.

Για τους 184 δήμους στους οποίους θα εφαρμοστεί πρώτη φορά ο νόμος για την υποχρεωτική εκπαίδευση, τα νήπια από 4-5 ετών εγγράφονται υποχρεωτικά στο προνήπιο.

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 184 ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ.

Από την Αττική οι δήμοι που συγκαταλέγονται στους 184 είναι μόνο η Χαλκηδόνα και η Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη. Στους υπόλοιπους η κατάσταση θα παραμείνει ως είχε και πέρυσι, δηλαδή τα παιδιά ηλικίας 4 ως 5 ετών θα μπορούν να εγγραφούν κανονικά στους παιδικούς σταθμούς. Στην περιφέρεια ο μεγαλύτερος δήμος είναι τα Ιωάννινα για τον οποίο η κυβέρνηση φροντίζει να δημιουργηθούν οι υποδομές.

Τέλος σε ότι αφορά τη διαδικασία αυτή θα είναι η ίδια με πέρυσι, δηλαδή όλες οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά, όπως και η επιλογή των παιδιών, βάσει των εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων. Τα αποτελέσματα φέτος αναμένονται να εκδοθούν πολύ νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment