Follow

ΜΑΝΔΡΑ: Τα νέα βίντεο της καταστροφής / Νέα πλημμύρα στον πολύπαθο γειτονικό μας δήμο


Μετά την κακοκαιρία και τους χειμάρρους που δημιούργησε η χθεσινή καταιγίδα, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν νέα ισχυρή νεροποντή.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ


ΜΑΝΔΡΑ ΘΕΣΗ ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ ΩΡΑ 16:00, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΣ



ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ ΜΑΝΔΡΑ



Ώρες αγωνίας ζουν και πάλι οι κάτοικοι της Μάνδρας, λόγω της νέας, ισχυρής νεροποντής που πλήττει την περιοχή. Ήδη,  μέσα στην πρώτη ώρα της έντονης βροχόπτωσης,  πάνω από 50 σπίτια από Μάνδρα και Μαγούλα πλημμύρισαν και κάλεσαν την Πυροσβεστική για άντληση υδάτων, ενώ έγιναν 30 κλήσεις για παροχή βοήθειας. (Πηγή: protothema.gr)

Στα σημεία επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

ANOIΞΑΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ



Όπως φαίνεται και από τα βίντεο, λίγο αφότου ξέσπασε η νεροποντή, οι δρόμοι της Μάνδρας μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Οι κάτοικοι της Μάνδρας βρίσκονται και πάλι σε απόγνωση, λίγες ώρες αφότου ξύπνησαν με τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους γεμάτα λάσπη από τη χθεσινή καταιγίδα και επτά μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου. 

ΠΗΓΕΣ ΒΙΝΤΕΟ: ΝΕWSIT.GR

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΝΕΙΣ





Δ.Μάνδρας: Ζητά νομοθετική ειδική ρύθμιση για αντιπλημμυρικά -Υποβολή αιτήσεων για καταστροφές

Με ανακοίνωση του, ο δήμος Μάνδρας, σε μια προσπάθεια να προχωρήσει σε άμεση καταγραφή των καταστροφών από τη νεροποντή της Τρίτης, καλεί τους πολίτες να καταθέτουν αιτήσεις για την διενέργεια αυτοψιών στις ενδεχόμενες υλικές ζημιές που υπέστησαν οι ιδιοκτησίες τους.

Όπως σημειώνει, κατόπιν της υποβολής της αίτησης αρμόδια επιτροπή εκ μέρους του Δήμου θα προβεί στην επιτόπια καταγραφή των ζημιών και τη σύνταξη των αυτοψιών.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Τμήμα Πρωτοκόλλου του Δημαρχείου Μάνδρας καθημερινά από τις 8.00 έως τις 15:00.

Την ίδια στιγμή με ανακοίνωση της, η δημοτική αρχή Μάνδρας – Ειδυλλίας, ζητά ειδική νομοθετική ρύθμιση για να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα και σημειώνει:

Πριν από επτά μήνες μας κατηγόρησαν για αντικυβερνητικό μένος. Μας λοιδόρησαν όταν διαμαρτυρόμασταν για την καθυστέρηση έναρξης των αντιπλημμυρικών έργων. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας ότι: όσο δεν κατασκευάζονται τα αντιπλημμυρικά έργα που θα εκτρέψουν τα νερά που κατέρχονται από το όρος Πατέρας έξω από την πόλη της Μάνδρας, θα είμαστε στο έλεος του θεού σε κάθε βροχόπτωση.

Η φονική πλημμύρα του Νοέμβρη του 2017 δεν έγινε μάθημα. Οκτώ μήνες μετά, τα έργα της εκτροπής του χειμάρρου της Αγίας Αικατερίνης όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, μπλεγμένα για άλλη μια φορά στα δίχτυα της γραφειοκρατίας, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής, ως αρμόδιος φορέας, τα δημοπράτησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Εξ αρχής ο Δήμος ζήτησε τα αντιπλημμυρικά έργα της Μάνδρας να εκτελεσθούν με ταχύτατες διαδικασίες με ειδική νομοθετική ρύθμιση και να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις και οι καθυστερήσεις.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Αμείλικτο πλέον το ερώτημα από όλους;

Πόσες καταστροφές πρέπει να μετρήσουμε πριν γίνει κατανοητό και αντιληπτό πως πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου;

Είναι αδιανόητο να αφήνεται μια πόλη και οι κάτοικοί της στο έλεος των καιρικών φαινομένων.

Είναι αδιανόητο να πνίγεται συνεχώς μια πόλη επειδή δεν υπάρχει η βούληση ή η ικανότητα των αρμοδίων με αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου να συντομεύσουν την εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων ακόμη περισσότερο.

Ο Δήμος και οι πολίτες της Μάνδρας δεν ανέχονται άλλες καθυστερήσεις.

Δεν ανέχονται άλλον εμπαιγμό και υποσχέσεις.

Ο Δήμος και οι πολίτες της Μάνδρας απαιτούν να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα.

Πηγή: aftodioikisi.gr




Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment