Follow

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πέμπτης 5 Ιούλη στην Ομόνοια για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής


«Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις και με επόμενο σταθμό τη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη 5 Ιούλη, στις 7.00 μ.μ. στην Ομόνοια, για να κινηθούμε προς το υπουργείο Εσωτερικών, καλούμε τους Πετροπουλιώτες, όλο το λαό της Δ. Αθήνας και της Αττικής να συμμετάσχει, να διατρανώσει με τη φωνή του και να διεκδικήσει να κλείσει άμεσα και οριστικά η χωματερή της Φυλής, να αποκατασταθεί ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας και να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης των αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή. Να ακυρωθεί η επιλογή του παλιού λατομείου Μουσαμά ως χώρος υποδοχής αποβλήτων, αλλά και των άλλων ανενεργών λατομείων - λατομείων», σημειώνει μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος.


Όπως είπε, «οι εξελίξεις που αφορούν τον ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και το σχεδιασμό για τη χωροθέτηση καινούριων χωματερών, είναι ραγδαίες. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι Περιφέρεια και κυβέρνηση είναι αποφασισμένες να υλοποιήσουν την πολιτική που θα ιδιωτικοποιήσει περαιτέρω τον τομέα των απορριμμάτων, με σκοπό βέβαια να θησαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι».

Επίσης, υπενθύμισε την προκλητική στάση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου εκτός της αποκάλυψης του σχεδιασμού για τις νέες χωματερές, απειλώντας «το εργατικό - λαϊκό κίνημα της περιοχής, ότι ακόμα και αν είναι με μαύρες σημαίες, θα τη βρουν απέναντί τους».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πετρούπολης στάθηκε στις πρωτοβουλίες και τις μαζικές κινητοποιήσεις των Σωματείων και φορέων της Δυτικής Αθήνας και Αττικής, που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην πολιτική αυτή, καθώς «πληθαίνουν τα στοιχεία που καταδεικνύουν το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί η συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής στην υγεία του λαού της περιοχής και στο περιβάλλον».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει και την απόφαση του ΕΔΣΝΑ για αύξηση της εισφοράς σε αυτόν από τους δήμους, για την οποία ο Δήμος Πετρούπολης έχει εκδώσει ψήφισμα στο οποίο ζητά να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

«Δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν οι παραπάνω εξελίξεις. Για εμάς, η υγεία και η ποιότητα ζωής του λαού μας είναι αδιαπραγμάτευτη», σημείωσε ο Β. Σίμος και ανέφερε τις δράσεις του Δήμου για τα παραπάνω ζητήματα.



Πηγή: www.902.gr

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment