Follow

Ο Δήμος Φυλής "θύμα" στις Εθνικές Εκλογές


Ως γνωστόν, ο Δήμος Φυλής ανήκει σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να εκλεγούν αντιπρόσωποι στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Με το νέο νομοσχέδιο όμως του Κλεισθένη, το υπόλοιπο Αττικής χωρίζεται πλέον σε δύο εκλογικές περιφέρειες:

Ανατολική Αττική που περιλαμβάνει 13 δήμους (Αχαρνές, Παλλήνη, Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Σπάτα – Αρτέμιδα, Ωρωπός, Μαραθώνας, Κορωπί, Σαρωνικός, Παιανία, Λαυρεωτική, Ραφήνα – Πικέρμι και Μαρκόπουλο) και από την οποία θα εκλέγονται 10 βουλευτές και Δυτική Αττική που περιλαμβάνει 5 δήμους (Φυλή, Μέγαρα, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα) από την οποία θα εκλέγονται 4 βουλευτές. Στη Δυτική Αττική στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση εκλέγονταν 5 βουλευτές, ωστόσο με τη νέα κατανομή, μία έδρα χάνεται.

Συμπέρασμα; Σε όλη τη Δυτική Αττική και σε πέντε δήμους θα εκλεγούν 4 βουλευτές.

Το γεγονός όμως που κανένας από τον Δήμο Φυλής δεν έχει υπολογίσει μέχρι σήμερα, είναι πως στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, ο Δήμος της Ελευσίνας είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά και ουσιαστικά καπελώνει όλους τους υπόλοιπους.

Οπότε όποιοι υποψήφιοι βουλευτές προέρχονται από την Ελευσίνα, ουσιαστικά θα έχουν τεράστιο προβάδισμα για την εκλογή τους και ο Δήμος Φυλής δεν έχει καμία ελπίδα να δει έναν δημότη της ως βουλευτή.

Η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο, είναι να υπάρχει μεγάλη συσπείρωση σε ένα μόνο πρόσωπο και να μην υπάρχει διάσπαση ψήφων, ώστε μήπως μπορέσει και ανταγωνιστεί κάποιος τους υποψηφίους που θα προέρχονται από την Ελευσίνα. Επειδή όμως ήδη ο ανταγωνισμός και οι υποψήφιοι που συζητιούνται είναι πάρα πολλοί, μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα θα προκύψει.

Μάλλον στις τοπικές επιτροπές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να φερθούν πολύ έξυπνα, προκειμένου να δούμε επιτέλους έναν συνδημότη μας, ως βουλευτή....
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment