Follow

Πότε τα αποτελέσματα της 3Κ/2018


Είναι οριστικό: Οι τελικοί πίνακες διοριστέων της προκήρυξης 3Κ/2018 (8.166 μόνιμοι στους δήμους) δεν θα εκδοθούν έως τις 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με έγκυρες (σημερινές - 13/11) πληροφορίες του workenter, τα αποτελέσματα του μεγάλου διαγωνισμού δεν θα εκδοθούν, πιθανότητα, ούτε έως το τέλος του 2018. 
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η δουλειά που έχει να κάνει το ΑΣΕΠ ξεπερνάει κατά πολύ τον ενάμιση μήνα έως το τέλος της χρονιάς.
Οι ευρύτατες αλλαγές στους προσωρινούς πίνακες διοριστέων -για τις οποίες έγκαιρα έχουμε αναφερθεί- σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό των ενστάσεων αναγκάζουν την Ανεξάρτητη Αρχή "να σκάψει σε μεγάλο βάθος στον πίνακα επιλαχόντων", προκειμένου να βρει τους 8.166 διοριστέους.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα κληθεί άμεσα να λύσει ένα νομικό γρίφο, χωρίς να διαταράξει την ομαλή λειτουργία των δήμων. 
Δηλαδή, να ετοιμάσει νομοθετική ρύθμιση, η οποία δεν θα ανανεώνει τις συμβάσεις των προσωρινά διοριστέων και ταυτόχρονα να βρει το αναγκαίο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τουλάχιστον των υπηρεσιών καθαριότητας
Η πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων, με βάση τα δηλωθέντα, έλυσε μεν για 8 μήνες το πρόβλημα των δήμων, ωστόσο φαίνεται ότι αυτοί οι μήνες δεν επαρκούν για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων. 
Ουδείς μπορούσε να προβλέψει την ανάγκη αντικατάστασης της μεγάλης πλειοψηφίας των προσωρινά διοριστέων με βάση τους φακέλους υποψηφιότητας. 
Να το πούμε διαφορετικά: Κανένας αυτή την ώρα -ούτε βέβαια το ΑΣΕΠ- δεν μπορεί να προβλέψει την ακριβή ημερομηνία έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων... 
Υ.Γ.: Όταν το workenter, από την αρχή της διαδικασίας, έγραφε για συντριπτικά ποσοστά αλλαγών στον προσωρινό πίνακα διοριστέων το εννούσε. Επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις.


Πηγή: www.workenter.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment