Follow

Έφυγε ο Καμμένος από την κυβέρνηση - Ο Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή


Φεύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Αιχμές από τον Πάνο Καμμένο για την Έλενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη. "Ζήτησα από τον Τσίπρα να μην κρατήσει τα στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση". Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ, είπε.

Αλέξης Τσίπρας: Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο για τη συνεργασία - Ζήτησα καθαρές λύσεις. Θα ζητήσω άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης. Νέος υπουργός Άμυνας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η στάση του Τέρενς Κουίκ
Λίγο μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου του Πάνου Καμμένου, ο Τέρενς Κουίκ απάντησε με ένα tweet στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ξεκαθαρίζοντας τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην κυβέρνηση.
“Ο Κουίκ μου έλεγε προεκλογικά: εμείς με τον ΣΥΡΙΖΑ ποτέ, με την αριστερά ποτέ και έκλαιγε για την Μακεδονία. Και στο υπουργικό βγήκε και στήριξε τον κ. Κοτζιά”, είπε ο Πάνος Καμμένος κατά τη συνέντευξη Τύπου.
Από την πλευρά του, ο Τέρενς Κουίκ επανάλαβε όσα είχε υποστηρίξει στο περίφημο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο Νίκος Κοτζιάς και ο Πάνος Καμμένος είχαν έντονη αντιπαράθεση σημειώνοντας ότι η στάση του δεν αλλάζει.
Συγκεκριμένα έγραψε:
«Είχα πει στο ταραχώδες Υπουργικό Συμβούλιο: Ως ΥΦΥΠΕΞ υπηρετώ τη πολιτική που χαράζουν Π/Θ,ΥΠΕΞ και η κυβέρνηση, που θα στηρίξω μέχρι τη τελευταία μέρα της Συνταγματικής προθεσμίας της &δεν κάνω στην άκρη για να διευκολύνω την επιστροφή εκείνων που κατέκλεψαν την Ελλάδα. Ισχύει και τώρα».


Η Χρυσοβελώνη δεν... ακολουθεί
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει ότι δεν παραιτείται και συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με όσα είπε ο Πάνος Καμμένος, ότι θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ

Χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα ο Πάνος Καμμένος
Χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα μένει ο Πάνος Καμμένος μετά την απόφασή του να καταψηφίσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Το είπε ο ίδιος όταν παραδέχθηκε στην συνέντευξη τύπου ότι μόνο ο εκείνος, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης θα καταψηφίσουν την ψήφο εμπιστοσύνης. Τώρα αυτό που ελπίζει είναι να ενταχθούν στο κόμμα του κάποιοι από τους ανένταχτους βουλευτές, όπως ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Δημήτρης Καμμένος προκειμένου να διατηρήσει την κομματική του οντότητα.

“Όσοι μείνουμε δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης γιατί έτσι θα στηρίζαμε την συμφωνία των Πρεσπών” είπε στην αρχική του τοποθέτηση ενώ πρόσθεσε ότι αύριο θα παραιτηθούν από υπουργοί ο ίδιος, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Νίκος Μαυραγάνης.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας έδειξε ξεκάθαρα στην δυσαρέσκεια του για την στάση που κρατάει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης καθώς και οι δυο βρίσκονται στην Κίνα. Να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οι δυο υπουργοί μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο και να καταγραφεί ως νόμιμη καθώς επισήμως επιστρέφουν στις 18 Ιανουαρίου, όταν δηλαδή θα έχει τελειώσει η διαδικασία.

ΠΟΙΟΙ είναι οι έξι βουλευτές που ποντάρει και ψάχνει ο Τσίπρας για να πιάσει τους 151

Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει πλειοψηφία 151 βουλευτών, θα ακολουθήσει ανασχηματισμός την προσεχή Παρασκευή ενώ το Σάββατο θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. Ποιοι είναι, όμως, οι έξι βουλευτές που ενδέχεται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με τους 145 της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ;

Μετρώντας τους «έξι» θα πρέπει κανείς να συμπεριλάβει την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Αικατερίνη Παπακώστα- Σιδηροπούλου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της είναι βέβαιο ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στην οποία μετέχει, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει και υπέρ της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να έχει χάσει τρεις δικούς του βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία λείπει στο εξωτερικό και δεν απαντάει στα τηλεφωνήματα του Πάνου Καμμένου. «Έχει ξεχάσει το κινητό της στον αστυνομικό της», σχολίασε δεικτικά ο Καμμένος. Και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να δέχεται τα πυρά του επικεφαλής των ΑΝΕΛ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο οποίος έχει ταχθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών αποσυνδέοντας, όμως, τη στάση του για τη στήριξη της κυβέρνησης.

Στην ίδια γραμμή βρίσκεται, όμως, ακόμα ένας βουλευτής από την Κ.Ο των ΑΝΕΛ που θα μπορούσε να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι την συνθήκη των Πρεσπών. Είναι ο Κώστας Ζουράρις ο οποίος έχει δηλώσει: «Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ρίξω αριστερή κυβέρνηση, με το βάρος το οικογενειακό που κουβαλώ και την προσωπική μου περιπέτεια». Ο Πάνος Καμμένος, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι παρ’ ότι ο Κώστας Ζουράρις βρίσκεται δίπλα του, διαφωνούν σε αυτό το ζήτημα.

Ποιος βουλευτής, όμως, θα μπορούσε να είναι ο 151ος που θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα; Συζητιόταν αρκετά το όνομα του Γιάννη Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων. Ο ίδιος, όμως, ξεκαθάρισε πρόσφατα: «Καταψηφίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν η κυβέρνηση μετά το ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, πριν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή, δεν πρόκειται να πάρει από εμένα ψήφο εμπιστοσύνης και ας πάμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός τι θα γίνει με αυτό το θέμα». Σε περίπτωση που φανεί συνεπής δεν πρέπει να υπολογίζεται.

Άλλη μία ψήφο ίσως είναι αυτή του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος εμφανίζεται να στηρίζει και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κυβερνητικές πηγές πάντως κάνουν λόγο ακόμα και για 152 άτομα, καθώς εδώ και εβδομάδες έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ έχουν διεξαχθεί αρκετές μυστικές συναντήσεις.

Η ανακοίνωση της παραίτησης
Νωρίτερα, την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Άμυνας ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μία αρκετά μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Το θέμα της Μακεδονίας και του ονόματος για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία. Για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment