Follow

O ρατσισμός εναντίον των ρομά φτάνει και περισσεύει στον δήμο μας...

Αρχίζουμε από ένα γεγονός: Η εγκληματικότητα αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο στην περιοχή μας. Και ένα μεγάλο μέρος αυτής της εγκληματικότητας οφείλεται σε παραβατικά στοιχεία ανάμεσα στους ρομά. Είμαστε όλοι μας καθημερινά μάρτυρες αυτής της κατάστασης.

Πολλές φορές μάλιστα έχουμε αναρτήσει σχετικές ειδήσεις στο μπλογκ μας όπου αναδεικνύουμε το πρόβλημα και κατακρίνουμε φυσικά τις ΜΗ ενέργειες της πολιτείας να το αντιμετωπίσει σοβαρά.

Δε κρύβουμε ειδήσεις κάτω από το χαλί, δεν επιλέγουμε ποιες ειδήσεις θα ανεβάσουμε, κάνουμε την υποκειμενική μας κριτική πάντα.

Όμως αυτό που γίνεται στον Δήμο Φυλής, όπου τοπικές ιστοσελίδες ανεβάζουν ΟΠΟΙΑ είδηση βρουν που αφορούν Ρομά από ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, γίνεται με ένα και μόνο στόχο: Τη ρατσιστική διάθεση έναντι όλου του πληθυσμού.

Εμείς δε καλύπτουμε κανένα έγκλημα, ίσα ίσα που τα αναδεικνύουμε. Έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση μάλιστα με τον Δήμαρχο (τον οποίο εσείς γλύφετε), ο οποίος υποστηρίζει πως η εγκληματικότητα έχει τελειώσει στην περιοχή μας.

Το να αναπαράγουμε όμως ειδήσεις με ρομά από όλη την Ελλάδα, επειδή κάπου στη Θήβα ρομά έκλεψαν τσάντα γυναίκας, αποτελεί στοχοποίηση. Στοχοποίηση που έχει συγκεκριμένους στόχους. Μην ανησυχείτε: Δε χρειάζεται να αναπαράγετε ειδήσεις από τη Θήβα για να δείξετε πως ανάμεσα στους ρομά υπάρχουν εγκληματικά στοιχεία. Έχουμε και στον Δήμο Φυλής. Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να αναπαράγετε οποιαδήποτε είδηση από τη χώρα για ληστεία που έκανε οποιαδήποτε φυλή, έλληνας ή αλβανός, ρουμάνος ή βούλγαρος.

Το να θες να επιβαρύνεις το κλίμα και να ανεβάσεις εντάσεις είναι το μόνο εύκολο.

Το θέμα είναι και να προτείνουμε τελικά ουσιαστικές λύσεις για το πρόβλημα.

Να ανοίξει το θέμα επανένταξης των ρομά στην κοινωνία. Για αυτό δε μιλάει κανείς. Κανένας από τους υποψήφιους δημάρχους. Αυτή είναι η ουσία. Κανείς δε μιλά για αυτό το θέμα, γιατί είναι θέμα που καίει και φοβούνται πως θα χάσουν ψήφους. 

Από την άλλη θα δούμε σε δυο τρεις μήνες τους υποψήφιους δημάρχους να δέχονται επισκέψεις από τους αρχηγούς των ρομά, προκειμένου να γίνει η διανομή χρήματος για τον ποιον θα ψηφίσουν.

Εκεί ξεχνάμε την εγκληματικότητα.

Την ξεχνάμε γιατί εμείς οι ίδιοι οι πολιτικοί που βρίζουμε τους ρομά, γινόμαστε εγκληματίες.

Εγκληματίες της ίδιας της δημοκρατίας.

Γιατί δημοκρατία και δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος δεν είναι αγαπητοί μου αυτός που αγόρασε ψήφους ρομά. Αυτός λέγεται δικτάτορας, διεφθαρμένος και επικίνδυνος. Είναι απλά τα πράγματα. Όμως αυτούς τους πολιτικούς θέλουμε. Που πληρώνουν τους τσιγγάνους για να τους ψηφίσουν και μετά τους βρίζουν.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment