Follow

To ναυάγιο και το φιάσκο της δημοσκόπησης του Cityface.gr για το ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Φυλής

Άδοξα έληξε η διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργάνωσε η συντακτική ομάδα του Cityface.gr
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση από το Cityface.gr

Πριν από λίγες ώρες, με αφορμή το αίτημα αρκετών αναγνωστών που το τελευταίο καιρό μας είχαν ζητήσει να «ανεβάσουμε» ένα διαδικτυακό poll , δημιουργήσαμε ένα ψήφισμα, το πνεύμα του οποίου ήταν να αναδειχθεί σε ένα μικρό βαθμό η τάση των ψηφοφόρων εν όψει των τοπικών εκλογών.

Καθότι πρόκειται για σφυγμομέτρηση που διενεργείται αποκλειστικά και μόνο στο Facebook και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί επιστημονικές δάφνες ή επικαλείται στατιστική ορθότητα, υπήρχε το δικαίωμα ψήφισης παραπάνω του ενός συνδυασμού, με τη λογική πως τη δεδομένη στιγμή ο κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να σκέφτεται τις επιλογές του και -γιατί όχι- να βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή μεταξύ δύο ή ακόμα και τριών συνδυασμών.





Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό του ψηφίσματος χρησιμοποιήθηκε άκρως καταχρηστικά από μερίδα χρηστών του facebook, οι οποίοι επέλεγαν να κλικάρουν και τους επτά συνδυασμούς (!) με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να υποβιβαστεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μας αναγκάσει να τη διακόψουμε πρόωρα και να μην φθάσουμε τις 72 ώρες που αρχικά είχαν τεθεί ως χρονικό όριο. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα πολλαπλής επιλογής απαιτεί μια άλλη, πιο υπεύθυνη αντιμετώπιση εκ μέρους των χρηστών και το σφάλμα μας ήταν ότι αρχικά υπερεκτιμήσαμε αυτή την πιθανότητα!

Επίσης, κατηγορηθήκαμε μεταξύ άλλων για κακοβουλία έναντι παρατάξεων και, άκουσον-άκουσον, για «φακέλωμα» (σ.σ. τα «like» στις δημοσιεύσεις παρατάξεων δεν είναι υπ’αυτή την έννοια «φακέλωμα» και πάντα με τη συγκατάθεση των χρηστών;)!



Μπορεί αυτό το δεύτερο… να είναι ανάξιο σχολιασμού, αλλά σε ότι αφορά τις «αβάντες» που μας καταλογίζουν, αυτό είναι κάτι που προκύπτει μόνο ως φαντασία στα νοσηρά μυαλά ορισμένων που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους και το προσωπικό τους συμφέρον. Πρόθεσή μας σε καμία περίπτωση δεν ήταν το εν λόγω ψήφισμα να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε.

Με αυτά ως δεδομένα, την επόμενη φορά, οπότε και θα επανέλθουμε με νέο ψήφισμα, θα φροντίσουμε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο για γελοιοποίηση της διαδικασίας εκ μέρους αυτών που, ξανά, θα την επιδιώξουν.


Η συντακτική ομάδα του Cityface.gr


Λίγο πριν πέσει η δημοσκόπηση του Cityface.gr είχε αναρτηθεί αυτό το άρθρο στα fylikanea.gr


Γκάλοπ Στην Πόλη. Πρώτος Ο Κουλοχέρης

''AMBER ALERT'' Για το ποσοστό του Χρήστου

Ξαφνικά οι Κυριακές απέκτησαν ενδιαφέρον για κάποιους.


Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας η οποία δημοσίευσε γκάλοπ για τις τοπικές δημοτικές παρατάξεις.


Συγκεκριμένα το γκάλοπ έδινε 50,7% στον κ. Χρ. Παππού, ξαφνικά σήμερα είδαμε να ξεκινά διαδικτυακό γκάλοπ από τοπικό ιστοσελίδα.


Δε πέρασαν λίγα λεπτά και ήρθε η πρώτη δημοσίευση από blog φιλικά προσκείμενο στην διοίκηση, αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα δεν ισχύουν, ότι πρέπει να διαφυλαχτεί η ανωνυμία όσων ψηφίζουν.


Απάντησε όμως αμέσως ο διαχειριστής του site.


«Πρόθεση μας είναι μια απλή διαδικτυακή σφυγμομέτρηση η οποία δεν διενεργείται για κανέναν πονηρό σκοπό και εξ ορισμού δεν επικαλείται επιστημονικές βάσεις. Αποτελεί μια από τις δεκάδες διαδικτυακές μετρήσεις οι οποίες προσφέρονται απλόχερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω το το point του κειμένου σας, ειδικά από τη στιγμή που κάποιος που δεν θέλει να πάρει θέση, μπορεί πολύ εύκολα να κλικάρει και να σβήσει την ψήφο του η να μην συμμετάσχει!».


Tα αποτελέσματα μέχρι στιγμής( 18:00) είναι:


ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ : 128


ΠΑΠΠΟΥΣ : 86


ΡΟΥΣΣΑΣ: 65


ΜΠΟΥΡΑΙΜΗΣ :28


ΑΒΡΑΜΗΣ : 16


ΤΣΕΛΑΣ: 15


ΖΑΠΑΝΤΗΣ : 11


ΚΑΝΕΝΑΝ : 3



ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ/ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ/ΛΕΥΚΟ : 13
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment