Follow

Αυτοψία: Το ethnos.gr στο δρομολόγιο του τρόμου στον Προαστιακό


Τοξικομανείς, διακινητές ναρκωτικών, τσακωμοί για μια δόση, απειλές, ληστείες, επεισόδια, χρήση ουσιών, απειλές σε εργαζόμενους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Είναι ένα ωραίο πρωινό και εσύ θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον Προαστιακό, ο οποίος φτάνει μέχρι το Κιάτο. Ξαφνικά, έρχεσαι αντιμέτωπος με εικόνες που έχεις δει μόνο σε ταινίες…Τοξικομανείς και διακινητές ναρκωτικών οι οποίοι έρχονται στα χέρια για μια δόση, αλλά και Ρομά που απειλούν εργαζόμενους, αρνούμενοι τον έλεγχο των εισιτηρίων, συνθέτουν το σκηνικό του τρόμου στο δρομολόγιο του Προαστιακού μέχρι το Κιάτο.

Το πρωί της Τετάρτης έμποροι ναρκωτικών συνεπλάκησαν άγρια στον σταθμό των Άνω Λιοσίων μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την αναστάτωση. Ωστόσο, άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθημερινά τον προαστιακό σιδηρόδρομο για τις μετακινήσεις τους κάνουν λόγο για ένα δρομολόγιο του τρόμου που ξεκινά από τα Άνω Λιόσια και καταλήγει στα Μέγαρα.

Σε αυτούς τους σταθμούς επιβιβάζονται συνήθως τοξικομανείς και «βαποράκια» προκειμένου να διανείμουν το εμπόρευμα στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής καθώς και Ρομά που απειλούν τους ελεγκτές του ΟΣΕ όταν τους ζητούν να δείξουν το εισιτήριό τους.

Το ethnos.gr έκανε μια βόλτα με τον Προαστιακό από τα Άνω Λιόσια μέχρι το Κιάτο και κατέγραψε τις εικόνες «φαρ ουέστ» που εκτυλίσσονται καθημερινά στο τελευταίο βαγόνι. Στον σταθμό των Άνω Λιοσίων είδαμε δύο χρήστες ηρωίνης να έρχονται στα χέρια μπροστά στην πόρτα του συρμού που έκλεινε, ενώ στον σταθμό του Ασπροπύργου μια παρέα Ρομά περπάταγε ανάμεσα από τις ράγες με κίνδυνο για τη ζωή τους.

«Υπάρχουν επιβάτες που είναι τοξικομανείς και μετακινούνται ανάμεσα σε κάποιους σταθμούς με τον Προαστιακό ξεκινώντας από τον Πειραιά μέχρι τα Λιόσια. Μερικές φορές δημιουργούν επεισόδια στα τρένα χωρίς βέβαια να ενοχλούν άλλους επιβάτες. Έχουν κάποιες διαφορές, τις λύνουν, παρεμβαίνει άμεσα το προσωπικό και τους απομακρύνει», λέει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του σωματείου μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Γενιδούνιας.

Ο ίδιος εξηγεί ότι η αστυνόμευση σε συγκεκριμένους σταθμούς απλά θα μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλους. Παράλληλα, μιλά και για τα προβλήματα που δημιουργεί η παραβατικότητα ομάδων Ρομά οι οποίοι μετακινούνται χωρίς εισιτήριο, με αποτέλεσμα να διαπληκτίζονται συχνά με τους ελεγκτές.

Βγαίνοντας από τον Σταθμό Λαρίσης, αντικρίσαμε μια γυναίκα η οποία ελάχιστα λεπτά πριν είχε πέσει θύμα ληστείας μέσα στον σταθμό και έδινε κατάθεση στους αστυνομικούς τής ομάδας ΔΙΑΣ. Μεσημέρι, σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους σταθμούς του Προαστιακού. Κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση της ταξιδεύοντας, μάλιστα, νύχτα, στο τρίγωνο Άνω Λιόσια-Θριάσιο-Μενίδι...




Πηγή: www.ethnos.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment