Follow

Ποιες ενέργειες έκανε ο Δήμος Φυλής το 2018 για τα αδέσποτα ζώα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Φυλής, το 2018 έγιναν τα εξής:

255 σκυλιά (έως σήμερα περισσότερα από 1.300) και 76 γάτες (δύο χρόνια εφαρμογής προγράμματος) περισυλλέγησαν, σημάνθηκαν ηλεκτρονικά και περιθάλφθηκαν, ενώ τα περισσότερα από αυτά στειρώθηκαν, επαναφέρθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον. Για την φροντίδα τους συνδράμουν δεκάδες φιλόζωοι, τα 55 μέλη του Δημοτικού Δικτύου Εθελοντών Φιλόζωων και τα μέλη του τοπικού φιλοζωικού σωματείου.

Από τα 255 αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγησαν τα 22 ήταν τραυματισμένα, τα 39 άρρωστα και τα 60 κουτάβια.
Από τα 255 αδέσποτα σκυλιά τα 115 μεταφέρθηκαν στο ΔΙΚΕΠΑΖ με μεταφορικό μέσο του ΔΙΚΕΠΑΖ, τα 47 με μεταφορικό μέσο του Δήμου και τα 90 από φιλόζωους.
Από τα 225 αδέσποτα σκυλιά τα 168 ήταν θηλυκά, ενώ τα υπόλοιπα 87 αρσενικά ήταν κυρίως κουτάβια, τραυματισμένα, άρρωστα ή επιθετικά.
Πραγματοποιήθηκαν 35 υιοθεσίας αδέσποτων. Συνολικά από το 2009 έχουν πραγματοποιηθεί 171.
Η δημοτική υπηρεσία διαχειρίστηκε 86 επίσημες σχετικές καταγγελίες εκ των οποίων 38 ήταν για απειλή από αδέσποτα σκυλιά, 3 για δάγκωμα από αδέσποτο σκύλο με εκδορά, 9 για κακοποίηση ζωών, 22 για μη τήρηση κανόνων ευζωίας και 14 διάφορες άλλες περιπτώσεις. Συνολικά από το 2012  έως σήμερα η υπηρεσία έχει διαχειριστεί  περισσότερες από 220  καταγγελίες.

Σε πλήρη συνεργασία με μέλη του Δημοτικού Δικτύου Φιλόζωων και με την αποκλειστική επίβλεψή τους συνεχίζετε η τοποθέτηση ποτίστρων.

Συνεχίστηκαν οι δράσεις  ευαισθητοποίησης για την προστασία και την ευζωία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς με τις αφίσες:Α) Σέβομαι τους συμπολίτες και το περιβάλλον μου. Κρατώ τον σκύλο μου δεμένο κατά την διάρκεια του περιπάτου. Μεριμνώ για την ηλεκτρονική του σήμανση (τοποθέτηση chip), για τον καθαρισμό των περιττωμάτων του, για την στείρωσή του. (Νόμος 4039/12).

Μπορείτε να πείτε τα πάντα στο σκύλο σας, εκτός από αντίο. Οι  επτά χρυσοί κανόνες:

Σημάνετε ηλεκτρονικά και καταγράψτε τον σκύλο σας
Εμβολιάστε τον σκύλο σας
Αποφύγετε τις μη προγραμματισμένες γέννες
Κάντε τακτικά επισκέψεις στον κτηνίατρο
Φροντίζετε την υγεία του ζώου σας
Αναζητήστε βοήθεια για το κατοικίδιό σας σε περίπτωση ανάγκης


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment