Follow

ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Οι πέντε "πληγές" στην έκδοση των αποτελεσμάτων


Στα... βαθειά μπαίνει, πλέον, το ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018.

Σημειώστε:

(1) Εντοπιότητα: Εξελίσσεται σε μεγάλο "αγκάθι" για χιλιάδες υποψηφίους. Το ΑΣΕΠ έχει καταγράψει -σε μεγάλη έκταση- το εξής φαινόμενο: Υποψήφιοι δηλώνουν ταυτόχρονη εντοπιότητα σε περισσότερες από μία περιοχές! Δηλαδή, την ίδια ώρα που δηλώνουν εντοπιότητα στη Σάμο, δηλώνουν και στην Κεφαλονιά και στην Κάρπαθο και στη Λήμνο και στον Έβρο. Αυτοί οι υποψήφιοι θα χάσουν το κριτήριο της εντοπιότητας, θέτοντας εαυτόν -ουσιαστικά- εκτός μάχης.

(2) Iδιότητα τριτέκνων - πολυτέκνων: Φαίνεται ότι αποτελεί, σύμφωνα με τα ευρήματα του ΑΣΕΠ, τον εύκολο τρόπο άντλησης μορίων. Μόνο που ισχύει για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι για ευρύτατη χρήση, όπως αυτή καταγράφεται στους φακέλους των υποψηφίων. Είναι πραγματικά χιλιάδες περιπτώσεις που υποψήφιοι ηλικίας 30, 40, 50 ετών δήλωσαν την τριτεκνική ιδιότητα. Σημειώνεται ότι η προκήρυξη ορίζει με σαφήνεια ότι τρίτεκνοι είναι όσοι είναι άγαμοι και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή είναι φοιτητές ή εκπληρώνουν στρατιωτική θητεία και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι γονείς παιδιών με τις προαναφερόμενες ιδιότητες. Αυτοί οι υποψήφιοι, που λανθασμένα έκαναν χρήση τριτεκνικής ιδιότητας, διαγράφονται από τις θέσεις της ειδικής κατηγορίας τριτέκνων (816 θέσεις) και αντιστοίχως χάνουν έως 200 μόρια (κατηγορία ΥΕ).

(3) Ειδική εμπειρία: «Κόβονται» με συνοπτικές διαδικασίες οι προσωρινά διοριστέοι οι οποίοι δεν έχουν την αντίστοιχη βεβαίωση ειδικής εμπειρίας από δήμο. Οποιαδήποτε άλλη βεβαίωση δεν γίνεται δεκτή από το ΑΣΕΠ. Θα πρέπει αυτή με σαφήνεια να αναγράφει υπηρεσία σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας εξωτερικών χώρων. Είναι πολύ πιθανό η εμπειρία αυτή να υποβιβαστεί σε απλή και αποδώσει από 17 μόρια μόνο 7 μόρια το μήνα. Δείτε σχετική ανάρτηση του workenter με την εγκύκλιο, το ειδικό έντυπο και την έγκαιρη προειδοποίησή μας, πατώντας ΕΔΩ

(4) Τίτλοι σπουδών ΥΕ: Εκτεταμένο φαινόμενο λανθασμένης χρήσης σπουδών για ΥΕ καταγράφει το ΑΣΕΠ. Κατατέθηκαν σε μεγάλη κλίμακα Απολυτήριο Δημοτικού για αποφοίτους μετά το 1980. Η προκήρυξη αναφέρει: Απαιτείται Απολυτήριο Τριταξίου Γυμνασίου ή Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν έως το 1980. Οι υποψήφιοι με λανθασμένη χρήση του τίτλου τίθενται οριστικά εκτός μάχης.

(5) Επαγγελματικές ιδιότητες ΔΕ: Έντονο φαινόμενο καταγράφει το ΑΣΕΠ στο λεπτό θέμα των επαγγελματικών αδειών της κατηγορίας ΔΕ (π.χ. οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων έργου). Όσοι υποψήφιοι δεν τηρούν τις τυπικές προϋποθέσεις τίθενται εκτός διαδικασίας. Είναι μάλιστα τόσο εκτεταμένη η χρήση λανθασμένων (ή ανύπαρκτων) επαγγελματικών αδειών που θα αναγκάσει την Ανεξάρτητη Αρχή να ψάξει διοριστέους έως και από τους επικουρικούς πίνακες.

Οι ενδιαφερόμενοι για την προκήρυξη 3Κ/2018 πρέπει να γνωρίζουν ότι:

(-) Δεκάδες υποψήφιοι επισκέπτονται το ΑΣΕΠ δείχνοντας εκ των υστέρων πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που παρέλειψαν να βάλουν στον φάκελό τους ή δεν τα δήλωσαν στην αίτησή τους. Το ΑΣΕΠ δεν αποδέχεται (για όλες τις προκηρύξεις) συμπληρωματικά στοιχεία.

(-) Οι ενστάσεις θα εκδικαστούν αμέσως μετά τον έλεγχο των φακέλων που διεξάγει αυτή την ώρα το ΑΣΕΠ. Μέχρι στιγμής έχει κατηγοριοποιήσεις τις ενστάσεις, ανάλογα με το αίτημα των ενδιαφερόμενων. Οι ενστάσεις, στην συντριπτική πλειοψηφία τους –σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΣΕΠ- καταφέρονται εναντίον «τρίτων συνυποψηφίων».



Πηγή: www.workenter.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment