Follow

Παρασκήνιο της Κοπής της πίτας των εργαζομένων του Δήμου Φυλής

Μία διαφορετική σε πολλά επίπεδα κοπή της πίτας των εργαζομένων του Δήμου Φυλής.

Αρχίζουμε με το γεγονός πως είχαμε πάρα πολλές απουσίες δημοτικών συμβούλων. Αισθητή η απουσία του αρχηγού της αντιπολίτευσης κ. Μπουραίμη, καθώς και όλων των εκπροσώπων της παράταξης ! Είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να απουσιάζει από την κοπή της πίτας των εργαζομένων; Και πραγματικά ας μην ήταν παρών ο κ. Μπουραίμης. Ούτε ο κ. Παπαιωάννου, ούτε ο κ. Αβράμης ούτε ο κ. Σκαμαντζούρας δεν μπορούσαν να παραστούν; Ή έστω ένας τοπικός σύμβουλος της Δύναμης Συμμετοχής; Όταν παρίστασαι ως παράταξη σε κάθε εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου δεν μπορείς να αγνοείς την κεντρική ουσιαστική εκδήλωση των επτακοσίων και πλέον εργαζομένων του Δήμου Φυλής. Δική μας άποψη πως με αυτό το τρόπο υποτιμούν τους εργαζομένους του Δήμου Φυλής. Ελπίζουμε στο μέλλον να το ξανασκεφτούν...



Δεύτερο γεγονός: Μικρή συμμετοχή των εργαζομένων στην κεντρική εκδήλωση του σωματείου τους. Το γεγονός πως μόνο σχεδόν το 50% των εργαζομένων παραβρέθηκε δείχνει την αδιαφορία των εργαζομένων, που όμως δεν είναι και σημερινό φαινόμενο. Πάντα οι γενικές συνελεύσεις έχουν μικρό βαθμό προσέλευσης, οπότε δε περιμέναμε και κάτι διαφορετικό και σε αυτή την εκδήλωση...



Τρίτο γεγονός: Η απουσία πολλών δημοτικών συμβούλων της Διοίκησης. Χωρίς περαιτέρω σχόλια...






Τέταρτο γεγονός: Η ομιλία του δημάρχου προς τους εργαζομένους στην οποία άφησε να διαφανεί η κόντρα του με τον πρόεδρο του Σωματείου.

Πέμπτο γεγονός: Η δήλωση του Αντιδημάρχου κ. Καμπόλη πως αυτή η διοίκηση θα είναι μέχρι το 2024.,.. Η υπεραισιοξία δηλαδή του αντιδημάρχου πως θα βρίσκεται στη διοίκηση για πολλά ακόμα χρόνια...





Έκτο γεγονός: Το δημοσίευμα της Δυτικής Όχθης για την εκδήλωση που έρχεται σε πλήρη αντιθεση με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Φυλής τα οποία παραθέτουμε αμέσως:


ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ

Ενωτικός στην πίτα των Εργαζομένων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ένα μεγάλο τραπέζι μέσα στον Φεβρουάριο κάλεσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τους εργαζόμενους του Δήμου, από το βήμα της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”

Ο Δήμαρχος αποκαλώντας όπως το συνηθίζει “Συνεργάτες” του, τους εργαζόμενους, ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία.

“Σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα μεγάλο τραπέζι μέσα στον Φεβρουάριο ώστε να βρεθούμε όλοι μαζί σε ένα φιλικό κλίμα και να έρθουμε πιο κοντά” είπε απευθύνοντας την πρόσκληση και προσθέτοντας ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή παρά τις καταγγελίες που δέχθηκε, τήρησε την υπόσχεσή της και ξεχρέωσε όλες τις παλιές οφειλές προς τους εργαζόμενους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιδιώκει το παραμικρό πολιτικό όφελος. “Δεν θα ζητήσω ποτέ από εργαζόμενο ψήφο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των εργαζομένων Θεόδωρος Χαμαλίδης κατά το σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι και το 2017 θα είναι για το εργατικό δυναμικό της χώρας μια χρονιά έντονων αγώνων καθώς η πολυετής και δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Τις ευχές τους έδωσαν επίσης στους εργαζόμενους από το βήμα της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καμπόλης και Μιχάλης Οικονομάκης, οι Εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων Δημήτρης Τσιουμπρής, Γιώργος Αβράμης και Φωτεινή Γιαννοπούλου, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας καθώς και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ενώ στην πρόσκληση των εργαζομένων ανταποκρίθηκαν κι αντάλλαξαν ευχές οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Σονίδης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κλήρωση λαχνών για όλους τους εργαζόμενους με τους 40 πιο τυχερούς, να κερδίζουν, δωροεπιταγές των 25 ευρώ για ψώνια στο Super Market.



ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ

Ηχηρές απουσίες στην κοπή πίτας του σωματείου εργαζομένων δήμου Φυλής
13 Ιανουάριος, 2017

Με την εκκωφαντική απουσία των παρατάξεων της μειοψηφίας και διχασμένα τα μέλη του, το σωματείο εργαζομένων του δήμου Φυλής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Παρά την αποστροφή του προέδρου του Θοδωρή Χαμαλίδη περί ενότητας, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι είχε δίπλα του ελάχιστα μέλη του Δ.Σ, καθώς οι υπόλοιποι με την απουσία τους θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι δε λαμβάνονται συλλογικές αποφάσεις στο όργανο.

Η κοπή της πίτας έγινε με λιτό τρόπο και με μικρή σχετικά παρουσία των μόνιμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων, αφού οι πιο πολλοί μέσα στην αίθουσα ήταν οι εργαζόμενοι με τις 8μηνες συμβάσεις, οι οποίοι πήγαν με την ελπίδα να ενημερωθούν σχετικά με την κατάστασή τους. Σημειώνεται, ότι πρόκειται για εργαζόμενους στην καθαριότητα, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι μετά την απόφαση για παράταση των συμβάσεών τους.

Όπως αναφέρουν πηγές των εργαζομένων, τα μέλη του Δ.Σ που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, εξέφρασαν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι την κοπή της πίτας αποφάσισε από μόνη της η πλειοψηφούσα παράταξη, χωρίς να συνεδριάσει το όργανο και χωρίς καν να ερωτηθούν. «Απλώς μας ανακοινώθηκε ότι θα γίνει τη συγκεκριμένη ημέρα, χωρίς να συνεδριάσει το Δ.Σ. Όπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις» σημειώνουν.

Ο πρόεδρος του σωματείου μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εργατική τάξη σε όλη τη χώρα το 2016 και πρόβλεψε ότι ίδια θα είναι η κατάσταση και το 2017 ενώ ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς είπε ότι η διοίκηση σκέφτεται να καλέσει τους εργαζόμενους μέσα στο Φεβρουάριο σε ένα γλεντάκι.

Από την πλευρά των δημοτικών παρατάξεων, ο Δημήτρης Τσιουμπρής μίλησε για την ανάγκη να συνεχιστεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων ενώ ο Γιώργος Αβράμης επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλοί άνεργοι, άποροι και με κομμένα ρεύματα δημότες, τους οποίους η διοίκηση πρέπει να κοιτάξει.

Το «φλουρί» της πίτας ήταν μοιρασμένο σε 40 δωροεπιταγές των 25 ευρώ, τις οποίες κέρδισαν ισάριθμοι εργαζόμενοι για ψώνια από σούπερ μάρκετ. 



Τέλος, θα θέλαμε να επιδοκιμάσουμε θετικά την κίνηση του αντιδημάρχου κ. Οικονομάκη να δώσει το κομμάτι του στον πιο παλιό εργαζόμενο της καθαριότητας... 

 


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment