Follow

Βρήκαν κοσμήματα της συμμορίας των ρομά σε θυρίδες

Σε τραπεζικές θυρίδες φαίνεται ότι έκρυβε η συμμορία των Ρομά πανάκριβα κοσμήματα και μετρητά από τις κλοπές , όπως διαπίστωσε η αστυνομία μετά από εφόδους που πραγματοποίησε σε περιοχές όλη της χώρας. Την εντολή έδωσαν οι ανακριτές διαφθοράς Κατσίβερη και Φούκας , προφανώς μετά από πληροφορίες που αντλήθηκαν από μέλη του κυκλώματος τα οποία αποφάσισαν να συνεργαστούν με τις αρχές.  
Η αστυνομία πραγματοποίησε  συντονισμένη επιχείρηση κάνοντας εφόδους σε σπίτια σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Λιόσια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια. Την ίδια ώρα, οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες, αξιοποιώντας μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έως τώρα έρευνες προχώρησαν και στο άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων σε υποκαταστήματα δύο τραπεζών καθώς εκεί εκτιμήθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι έκρυβαν μέρος των κλοπιμαίων.  Οι πληροφορίες λένε πως έχουν  εντοπιστεί κοσμήματα μέσα σε πλαστικές σακούλες, χρήματα, όπλα αλλά και μικρές ποσότητες ναρκωτικών. Η συμμορία σύμφωνα με την κατηγορητήρια είχε διαρρήξει εκατοντάδες  πολυτελή σπίτια την τελευταία 5ετία, με λεία μετρητά και ακριβά κοσμήματα.
Όλα τα κατασχεθέντα μεταφέρονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να ακολουθήσει περαιτέρω έλεγχος για αποτυπώματα και DNA.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας άνδρας που φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμορία των Ρομά εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Πηγή: capital
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment