Follow

Επιδότηση με voucher σε φοιτητές για ίντερνετ - Όλη η απόφαση




Εκδόθηκε η απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το πρόγραμμα που θα δίνει voucher - επιδότηση για να έχουν ιντερνετ χιλιάδες φοιτητές της χώρας με «έκπτωση» 60%

Η δράση «ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΊΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΤΕΙ ΚΑΙ ΑΕΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» αφορά στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους δικαιούχους προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας, που εγγράφονται για πρώτη φορά σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή (mobile)).

Βασικοί στόχοι της Δράσης είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις σύγχρονες τεχνολογίες στους φοιτητές, η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και των ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα μέσω της Δράσης σύμφωνα με το υπουργείο και την απόφαση που παρουσιάζουν πρώτα τα dikaiologitika news επιτυγχάνεται:

-    Η μείωση του ψηφιακού χάσματος, μέσω της πρόσβασης των δικαιούχων φοιτητών στο διαδίκτυο και της χρήσης των σύγχρονων τεχνολογιών (π.χ. tablets, netbooks, laptops, smartphones κτλ). 
-    Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και των προ-σφερόμενων διαδικτυακών υπηρεσιών του δημοσίου από φοιτητές που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στις προαναφερθείσες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. 
-    Η ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων των φοιτη-τών μέσω της χρήσης του διαδικτύου και των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών. -    Η ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας και της εγχώριας καινοτομίας στο πλαίσιο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω της εξοικείωσης των φοιτητών με τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές. 
-    Η βέλτιστη αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρονται από τα εγχώρια και διεθνή ακαδημαϊκά ιδρύματα (π.χ. Open eClass, edX, Coursera, iTunesU, Khan Academy, MIT OCW κτλ). 

Δικαιούχοι της Δράσης είναι οι προπτυχιακοί πρωτοετείς φοιτητές που εισήχθησαν και εγγράφηκαν για πρώτη φορά σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017.

Ο προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων εξήντα δύο χιλιάδων ευρώ (1.862.000 €) και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από εθνικούς πόρους, προερχόμενους από το αποθεματικό της ΕΕΤΤ. Ο προϋπολογισμός της Δράσης αφορά στο ποσό επιχορήγησης για κάθε δικαιούχο φοιτητή, καθώς και στο κόστος υλοποίησης και λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος, των ενεργειών δημοσιότητας και της λογιστικής υποστήριξης της Δράσης από την ΕΔΕΤ Α.Ε.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε δικαιούχο φοιτητή: 
-    Αφορά στην απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής (mobile) ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, η οποία είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή. 

-    Καλύπτει μέχρι το 60% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής (mobile) ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, με ανώτατο χρηματικό όριο τα τρία ευρώ (3,00 €) το μήνα. Χορηγείται κατά μέγιστη διάρκεια για δώδεκα (12) μήνες.

Τρόπος άντλησης στοιχείων δικαιούχων φοιτητών Τα στοιχεία των δικαιούχων φοιτητών θα αντληθούν από την «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,(ΥΠΕΘ).

Η υλοποίηση της Δράσης θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο Voucher (κουπόνι). Ένα κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων φοιτητών της Δράσης δύναται να ανέλθει έως τους πενήντα χιλιάδες (50.000) φοιτητές. Για την εξάντληση του αριθμού των πενήντα χιλιάδων (50.000) δικαιούχων φοιτητών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με κριτήριο τον χρόνο εξαργύρωσης του κουπονιού.

Ο μέγιστος αριθμός των δικαιούχων φοιτητών δύναται να αναπροσαρμοστεί με νεότερη Κοινή Υπουργική Απόφαση.  Το κουπόνι θα μπορεί να εξαργυρώνεται μόνο σε ένα φυσικό κατάστημα ενός Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου.

Κατά την εγγραφή τους οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι θα δηλώνουν υποχρεωτικά εάν επιθυμούν να συμμετέχουν στη Δράση αυτόματα όλα τα υφιστάμενα συμβόλαια Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών με συνδρομητές τους που είναι και δικαιούχοι της Δράσης και τα οποία πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές της παρούσας. Σε περίπτωση που ο Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος δεν το επιθυμεί, θα θεωρείται ότι συμμετέχουν στη Δράση μόνο οι νέες, εγκεκριμένες στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος προσφορές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του.

Η τηλεπικοινωνιακή σύνδεση που αφορά σύνδεση σε ευρυζωνικό δίκτυο adsl ή vdsl μπορεί να γίνεται μόνο στη διεύθυνση κατοικίας του δικαιούχου φοιτητή.

Στις περιπτώσεις αιτήσεων φορητότητας μεταξύ Τηλεπικοινωνιακών Παροχών, το κουπόνι θα μπορεί να εξαργυρωθεί στο κατάστημα, μετά τη διαδικασία ολο-κλήρωσης της αίτησης φορητότητας.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός σύνδεσης στο τηλεπικοι-νωνιακό δίκτυο (π.χ. modem για σύνδεση σε adls/vdls, usb modem stick για σύνδεση στο 3G/4G δίκτυο κ.α.), όπου απαιτείται, βαραίνει στο σύνολό του, αποκλειστικά τον Πάροχο και παρέχεται δωρεάν στον δικαιούχο.

Με την εκτέλεση της παραγγελίας ο δικαιούχος εξουσιοδοτεί τον Τηλεπικοινωνιακό Πάροχο να εισπράξει από την ΕΔΕΤ ΑΕ την αξία του κουπονιού που χρησιμοποίησε.

Οι προσφορές θα πρέπει να είναι αναλυτικές σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες που επιδοτούνται. Επιπλέον υπηρεσίες που δύναται να προμηθευτεί ο δικαιούχος και δεν αφορούν στην επιδοτούμενη υπηρεσία, δεν απαιτείται αλλά και δεν απαγορεύεται να περιγράφονται στην προσφορά (π.χ. αναγνώριση κλήσης, παροχή Static IP, παροχή απεριόριστων διεθνών κλήσεων, κλπ). Σε κάθε περίπτωση η τιμή των προσφορών πρέπει να είναι αντίστοιχη με τις υπηρεσίες που προσφέρονται.

Δεν επιτρέπεται η αναπροσαρμογή των τιμών του τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της περιόδου επιδότησης.

Όλες οι ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνουν το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.).

Τέλη ενεργοποίησης ή λοιπά τέλη που αφορούν την παροχή της τηλεπικοινωνιακής υπηρεσίας δεν επιδοτούνται στο πλαίσιο της Δράσης.

Οι εφαρμογές που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της Δράσης θα παραμείνουν λειτουργικές με σκοπό την εξυπηρέτηση αντίστοιχων Δράσεων, τουλάχιστον για την 5ετία που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία της Ε.Ε.

Οι Τηλεπικοινωνιακοί Πάροχοι υποχρεούνται επί τριετία μετά την υλοποίηση της Δράσης να συλλέγουν και να διαθέτουν ετήσια στοιχεία, αναφορικά με την κατάσταση των συνδέσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω αυτής. Τέτοια στοιχεία είναι κυρίως ο αριθμός των συνδέσεων που παραμένουν ενεργές αλλά και κάθε άλλο χρήσιμο για την αξιολόγηση και τον έλεγχο της Δράσης στοιχείο.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα εκδοθεί θα καθορίζονται οι αναλυτικοί όροι υλοποίησης και ολοκλήρωσης της Δράσης. 



www.dikaiologitika.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment