Follow

Ανοιχτή σύγκρουση Παππού / Αντιπεριφερειάρχη Βασιλείου


Με τον πιο εμφανή τρόπο έδειξε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς την κόντρα του με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου.

Τελευταίο επεισόδιο σε αυτή την κόντρα δεν ήταν άλλο, από την αποχή του Χρήστου Παππού από την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης στην Δημοτική Ενότητα Φυλής. Δεν καταδέχτηκε να πάει ο Δήμαρχος να υποδεχτεί τον αντιπεριφερειάρχη και ήταν εμφανής η δυσαρέσκεια του κ. Βασιλείου και των υπόλοιπων εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής.


Χαρακτηριστικά ήταν τα αντιφατικά δελτία τύπου που έβγαλε η Περιφέρεια και ο Δήμος Φυλής για αυτή τη συνέντευξη τύπου τα οποία και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Πάντως ήταν άκρως προσβλητικό γεγονός για τον αντεπεριφερειάρχη το γεγονός πως ο Χρήστος Παππούς τον αγνόησε και τον υποβάθμισε με αυτό τον τρόπο ενώ έδινε συνέντευξη τύπου στον Δήμο Φυλής !! Τον Χρήστο Παππού εκρπροσώπησε μεν ο αντιδήμαρχος Φυλής κ. Μπρέμπος, όμως όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι το ίδιο. Μάλιστα στη συνάντηση δεν ήταν καν ο πρώτος την τάξη αντιδήμαρχος κ. Καμπόλης. Δηλαδή υπήρχε σαφής υποεκροσώπηση του Δήμου Φυλής, αφού τα δύο πιο σημαντικά άτομα στον Δήμο Φυλής δεν ήταν παρόντες σε μία τόσο σημαντική συνέντευξη τύπου.

Όπως αναφέρει το περιβάλλον του Δημάρχου Φυλής, ο Δήμαρχος μιλά απευθείας με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και δεν έχει ανάγκη τους υπολοίπους.Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας

«Να δουλέψουμε για την λύση των προβλημάτων πέρα από όποιες διαφορές, να βαδίζουμε ενωμένοι, γιατί αυτό είναι τοπική αυτοδιοίκηση» το μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής στη συνέντευξη τύπου

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου στις 27 Μαρτίου για τον απολογισμό των έργων και δράσεων της Περιφέρεις Αττικής/ Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττική στο Δήμο Φυλής. Η συνέντευξη δόθηκε στο κτίριο του Δημαρχείου της Δ.Ε. Φυλής (Χασιά) σηματοδοτώντας την ανάγκη προσανατολισμού της περιοχής στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη.Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, αναφέρθηκε σε τρείς πυλώνες παρεμβάσεων της Περιφέρειας στην περιοχή: Τον περιβαλλοντικό, τον κοινωνικό και τον πυλώνα των υποδομών. Σχετικά με τον περιβαλλοντικό τομέα, αναφέρθηκε εκτενώς στον περιφερειακό σχεδιασμό για την προώθηση της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία ως τη μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη στρατηγική για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής της Φυλής, ενώ έκανε λόγο και σε εμβληματικές δράσεις της Αντιπεριφέρειας για την προώθηση της νέας προσέγγισης σε συνεργασία με σχολεία και συλλόγους.
Σχετικά με τον κοινωνικό τομέα, αναφέρθηκε τόσο στη χρηματοδότηση κοινωνικών δράσεων και δομών μέσω του ΠΕΠ Αττικής όσο και στις πολυάριθμες δράσεις της Αντιπεριφέρειας για ενημέρωση και στήριξη ευάλωτων κατοίκων της περιοχής μέσα από επισιτιστικές δράσεις, κοινωνικά προγράμματα αλλά και προγράμματα κοινωνικής ένταξης για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες. Στον τομέα των υποδομών, αναφέρθηκε σε έργα που ήδη υλοποιούνται αλλά και σε όσα προγραμματίζονται με σκοπό να συμβάλλουν στη βιώσιμη λύση σημαντικών θεμάτων, όπως η αντιπλημμυρική προστασία, η ολοκλήρωση οδικών υποδομών και η ανάπλαση βασικών αρτηριών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, καταληκτικά τόνισε ότι το όραμα για την περιοχή της Φυλής αφορά την τουριστική και πολιτιστική αξιοποίησή της στη βάση της εργατικότητας και της αξιοσύνης των κατοίκων της και υπογράμμισε ότι «πρέπει να δουλέψουμε για την λύση των προβλημάτων… πέρα από όποιες διαφορές, να βαδίζουμε ενωμένοι, γιατί αυτό είναι τοπική αυτοδιοίκηση».

Η συνέντευξη καλύφθηκε από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Επικαιρότητα Δυτικής Αττικής, atticatv) και  παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Φυλής και Τεχνικών Έργων Δήμου Φυλής, κ. Σ. Μπρέμπος και κ. Α. Σχίζας αντίστοιχα, η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, κ. Α. Μπιζά, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής, κ. Τ. Φαρμάκης, κ. Α. Βάβουλα, κ. Φ. Νικηταρά, ο τοπικός σύμβουλος Φυλής, κ. Σ. Νίκας, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Δυτικής Αττικής, κ. Μ. Καράλη, το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης, κ. Δ. Πλευριά, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής, κ. Α. Κανελλόπουλος, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής, κ. Ν. Νικολόπουλος, η υπ. βουλευτής Αττικής, κ. Κ. Καράλη,  ενδιαφερόμενοι πολίτες, ο συνεργάτης του Δημάρχου Φυλής, κ. Ι. Λιάκος,  οι συνεργάτες και σύμβουλοι του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Δ. Ραφτόπουλος, κ. Π. Νικολαϊδης και κ. Δ. Μπουρίκος.

Το δελτίο τύπου του Δήμου Φυλής

Τα μεγάλα έργα στο Δήμο Φυλής παρουσίασε ο Γιάννης Βασιλείου από τη Χασιά

Στην πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Φυλής αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος παρουσίασε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στο Δημαρχείο ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΚΟΣ της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για τον Δήμο Φυλής και τις βασικές παρεμβάσεις και δράσεις που πραγματοποίησε η Περιφερειακή διοίκηση από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και εξής.

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλείου, ο οποίος συνοδευόταν από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αριστέα Βάβουλα, Ταξιάρχη Φαρμάκη και Φωτεινή Νικηταρά, ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής αφορά στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνικής πολιτικής και των υποδομών.
Προτεραιότητα στον τομέα του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, αποτελεί η αντιμετώπιση του ζητήματος της χωματερής, που ιεραρχείται ως το σημαντικότερο περιβαλλοντικό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής. Έτσι, στο πλαίσιο της προεκλογικής δέσμευσης της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για κλείσιμο της χωματερής, αλλά και του στόχου της Ε.Ε. μέχρι το 2020 να μην οδηγείται για ταφή το 53% των απορριμμάτων, η Περιφέρεια βρίσκεται σε φάση εγκρίσεων των χρηματοδοτικών εργαλείων, των χωροθετήσεων για ΧΥΤΥ, των χωροθετήσεων για ίδρυση μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων και επίσης των διαδημοτικών χώρων κομποστοποίησης. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, έχουν αναληφθεί ή προγραμματίζονται ενημερωτικές δράσεις για την ανακύκλωση.
Στον τομέα των έργων, σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, δύο έργα βρίσκονται στο στάδιο της εκτέλεσης, και συγκεκριμένα η κατασκευή παιδικής χαράς αθλοπαιδιών στον Άγιο Γεώργιο Άνω Λιοσίων (προϋπολογισμού 500.000 ευρώ) και η βελτίωση – συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ζεφυρίου (προϋπολογισμού 185.000 ευρώ). Επιπλέον, 19 έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 30 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένα και βρίσκονται σε εξέλιξη. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής, δύο αντιπλημμυρικά έργα (στην Αιγαίου Πελάγους και στη Ζωφριά), η ανέγερση Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Ζεφύρι και στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, οι μελέτες για τη διευθέτηση των ρεμάτων Γιαννούλας και Σούρεζας, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Φυλής, η αποχέτευση ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, έργα οδοποιίας, έργα ενεργειακής αναβάθμισης στη Δημοτική Ενότητα Φυλής κ.ά. Επίσης, ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν με χρηματοδότηση από το υπουργείο, εργασίες συντήρησης οδοποιίας (προϋπολογισμού 500.000 ευρώ), ολοκληρώνεται η περιφερειακή του Αιγάλεω (προϋπολογισμού πλέον των 11.000.000 ευρώ), ενώ έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής και η κατασκευή του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων (προϋπολογισμού 6.440.000 ευρώ).
Πρόσθεσε ακόμα ότι στη διαδικασία της ένταξης βρίσκονται δύο ακόμη έργα που αφορούν στην ανέγερση Βρεφονηπιακών Σταθμών στις περιοχές της Δροσούπολης και του Αγίου Νικολάου, καθώς οι μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια, ολοκληρώθηκαν.  
Τέλος, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ο κ. Βασιλείου επεσήμανε ότι ο Δήμος Φυλής, συγκριτικά με τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής, εμφανίζει σημαντικά προβλήματα καθώς, η ανεργία ξεπερνά το 50% και ο δείκτη φτώχειας είναι ο υψηλότερος στην Περιφέρεια, ενώ μαζί με τον Ασπρόπυργο βρίσκεται στην πιο δύσκολη κοινωνική και οικονομική κατάσταση. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής έχει αναλάβει σημαντικές κοινωνικές δράσεις και ειδικότερα υλοποιήθηκαν διανομή αγαθών μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου (ωφελούμενα 1.549 νοικοκυριά), δράσεις επισιτιστικής και υλικής βοήθειας σε συνεργασία με την Αλληλεγγύη για Όλους (ωφελούμενα περίπου 500 νοικοκυριά) και πρόγραμμα επιδότησης νοικοκυριών για ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έγινε ενημέρωση περίπου 1.000 πολιτών για κοινωνικά προγράμματα, εμβολιάστηκαν περίπου 1.300 παιδιά και διατέθηκαν περίπου 200 δελτία μετακίνησης ΑΜΕΑ. Επίσης, έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής η χρηματοδότηση τεσσάρων δράσεων και συγκεκριμένα του κέντρου διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ στα Άνω Λιόσια, της συνέχισης της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φυλής με Παράρτημα σε θύλακες Ρομά και χρηματοδότηση για Κοινωνικό Παντοπωλείο, συσσίτια και Κοινωνικό Φαρμακείο. Παράλληλα, προγραμματίζονται πέντε ακόμη δράσεις με προγράμματα στήριξης και κοινωνικής ένταξης.
Την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, για την αγαστή συνεργασία τους με τον Δήμο Φυλής, ευχαρίστησαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικής Υπηρεσίας Αθανάσιος Σχίζας και Δημοτικής Ενότητας Φυλής, Σπύρος Μπρέμπος, οι οποίοι παρευρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.
Όπως ανέφεραν οι δύο Αντιδήμαρχοι, η συνεργασία αυτή έχει αποβεί ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο Φυλής, ο οποίος έχει πετύχει, με τις ώριμες μελέτες που έχει καταθέσει, να ενταχθούν στον περιφερειακό σχεδιασμό μεγάλα έργα υποδομών που αναβαθμίζουν σημαντικά το Δήμο. Εξέφρασαν δε την πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αναβάθμιση του Δήμου Φυλής.
Ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής, Θανάσης Σχίζας ευχαρίστησε τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και την Τεχνική της Υπηρεσία για την άψογη συνεργασία. «Έχουμε δημιουργήσει με τη στήριξή σας έργα που δεν μένουν στα χαρτιά αλλά υλοποιούνται», τόνισε ο Αντιδήμαρχος και ανακοίνωσε ότι ήδη δημοπρατούνται τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές της Λίμνης και της Ζωφριάς στις 18 και 20 Απριλίου 2017, αντίστοιχα. «Με τη δημοπράτηση μπαίνουμε στην τελική ευθεία, ώστε σύντομα να ξεκινήσουν τα έργα», υπογράμμισε ο κ. Σχίζας και ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται ακόμη για τις 2 Μαΐου η δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζεφυρίου. «Έτσι, υλοποιείται η δέσμευση του Δημάρχου Χρήστου Παππού πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι εντός του Απριλίου θα δημοπρατηθούν τρία μεγάλα έργα», κατέληξε ο κ. Σχίζας.
Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μπρέμπος τόνισε ότι για πρώτη φορά στη Δυτική Αττική χωροθετούνται έργα πνοής, ενώ «για πρώτη φορά υλοποιούνται μεγάλα και σημαντικά έργα στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, όπως η ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού και το αποχετευτικό δίκτυο». Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι στα επόμενα χρόνια θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία με στόχο ο Δήμος Φυλής, από το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα, να πάρει τη θέση που του αξίζει μεταξύ των Δήμων της Αττικής. 
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση στην οποία τέθηκαν από εκπροσώπους μαζικών φορέων ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Φυλής καθώς και κοινωνικής ένταξης των ΡΟΜΑ. 

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment