Follow

Ο Κούρκουλος ξαναχτυπά: Μοίρασε παπούτσια εθελοντική οργάνωση για άπορα παιδιά και θέλει να του πούμε και ευχαριστώ!


Η ανάγκη και η αγάπη του κ. Κούρκουλου για δημοσιότητα, τον κάνει να ξεπερνά κάθε όριο!

Αυτή τη φορά σειρά είχε η διανομή παπουτσιών. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε στους Παιδικούς Σταθμούς Ζεφυρίου 120 ζευγάρια παπούτσια για τα βρέφη και τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου. Ο κύριος Κούρκουλος θεωρεί πως στην αρμόδιότητά του είναι να φροντίζει τα άπορα παιδιά, οπότε έκανε "υπεράνθρωπες" προσπάθειες προκειμένου η οργάνωση να ανταποκριθεί στις τοπικές ανάγκες.

Φυσικά δε συζητάμε για την ανιδιοτελή και μεγάλη προσφορά των εθελοντών της οργάνωσης που πολύ καλά έκαναν όταν τους καλούν να κάνουν μία τέτοια δωρεά. Όμως ισχύουν αυτά που λέει ο  Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος; Ο ίδιος αναφέρει πως «Η οικονομική κρίση έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τη μέση ελληνική οικογένεια με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες στην περιοχή μας να δυσκολεύονται να προσφέρουν την επιθυμητή ποιότητα ζωής στα παιδιά τους. Ο Δήμος κάνει τεράστια προσπάθεια, μέσα από τους Παιδικούς Σταθμούς που αποτελούν τη δεύτερη οικογένεια των παιδιών, να βοηθήσει όσο μπορεί τα παιδιά και να συμβάλει στη σωστή ανάπτυξη και διαπαιδαγώγησή τους».

Κύριε Κούρκουλε, η προσφορά των παπουτσιών γιατί έγινε για όλα τα παιδιά; ΟΛΕΣ οι οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμού Ζεφυρίου έχουν άμεση ανάγκη για παπούτσια; Γιατί μπορούμε να σας υποδείξουμε ΔΕΚΑΔΕΣ  περιπτώσεις που οι γονείς δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα (το αντίθετο μάλιστα). Αν ρωτούσατε και τους ίδιους μάλιστα θα προτιμούσαν αυτά τα παπούτσια να πήγαιναν σε οικογένειες που έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης. 

Εμπρός όμως στα φώτα της δημοσιότητας, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου δε κοιτά κάτι τέτοιο... Τα παπούτσια αυτά θα μπορούσαν να πήγαιναν σε οικογένειες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής που λαμβάνουν τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου. Γνωρίζουμε εκατοντάδες οικογένειες του Δήμου μας που έχουν ανάγκη για ένα ζευγάρι παπούτσια. Όμως οι δημοτικοί μας σύμβουλοι προτιμούν να κάνουν μικροπολιτική σε κοινωνικά θέματα προκειμένου να δείξουν το "καλό τους πρόσωπο". 

Εμείς αυτές τις κινήσεις θα τις καυτηριάζουμε, γιατί δε μπορούν κάποιοι να θεωρούν πως τρώμε κουτόχορτο...

Αλήθεια κύριε Κούρκουλε μπορείτε να μας πείτε το ποσό με το οποίο επιχορηγούνται οι Παιδικοί Σταθμοί Ζεφυρίου κάθε χρόνο και αν υπάρχει ορθή οικονομική διαχείριση αυτή της επιχορήγησης; 




*Το «Μαζί για το Παιδί» είναι Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων με κύριο στόχο να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προσφέρει σε περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν παιδιά σε όλη την ελληνική επικράτεια, περισσότερα από 28.000 ζευγάρια παπούτσια.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment