Follow

Στο Ζεφύρι οι ληστές των χρηματοκιβωτίων;


Μετά από πληροφορίες για πρόσωπα που ενέχονται σε τουλάχιστον τέσσερις από τις 45 επιθέσεις σε επιχειρήσεις από τις οποίες άρπαξαν τα χρηματοκιβώτια

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη περίπου από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης στο Ζεφύρι και σε καταυλισμούς τσιγγάνων.

Στόχος είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη ατόμων που φέρονται να ενέχονται τουλάχιστον σε τέσσερις ληστείες σε βάρος επιχειρήσεων από τις οποίες άρπαξαν τα χρηματοκιβώτια. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει τουλάχιστον 45 τέτοιες επιθέσεις με την ακτίνα δράσης των κακοποιών να εκτείνεται σχεδόν σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε άγνωστο αριθμό προσαγωγών υπόπτων, αλλά έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν και ποιοι από τους προσαχθέντες έχουν σχέση με τους ληστές των χρηματοκιβωτίων, που έχουν γίνει ο εφιάλτης των επειχειρήσεων.

Ξέφυγαν βασικά στελέχη της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων από τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας
Πέντε διαφορετικές υπηρεσίες της αστυνομίας πήραν μέρος στην επιχείρηση των Αρχών λίγο πριν τα μεσάνυχτα και πάνω από 15 άτομα προσήχθησαν στη γενική αστυνομική διεύθυνση.
Όμως παραμένει άγνωστο αν η αστυνομία κατάφερε να αποδομήσει τη βασική συμμορία που με όπλα ακινητοποιούσε φύλακες κτιρίων εταιριών σε απομακρυσμένες περιοχές και άρπαζε τα χρηματοκιβώτια.
Στην επιχείρηση πήραν μέρος ομάδες ΟΠΚΕ της δυτικής Αττικής και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι κυρίως Ρομά αλλά και ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Το ερώτημα όμως είναι: θα σταματήσουν αυτές οι συλλήψεις τα χτυπήματα των κακοποιών σε χρηματοκιβώτια;



ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ:
Ένοπλη ληστεία στο διόδια της Αττικής Οδού
Οι ληστές των χρηματοκιβωτίων «χτύπησαν» στα διόδια της Αττικής Οδού


Πηγή: Protothema.gr, CNN.GR
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment