Follow

Το Cityface επιλέγει την Αποστασιοποίηση


Ένα ενημερωτικό πόρταλ στην περιοχή του Δήμου Φυλής, το cityface.gr, με ανάρτησή του γιορτάζει τα δύο χρόνια στο διαδίκτυο.

Εντύπωση μας προκάλεσε σε αυτή την ανάρτηση πως αναφέρει τα εξής: "παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μια έκρηξη «γεννήσεων» στον Δήμο Φυλής. Που δυστυχώς δεν αφορά τις γεννήσεις παιδιών (ας όψεται η κρίση...) αλλά τη δημιουργία ιστοσελίδων που στην καλύτερη των περιπτώσεων φέρουν τον τίτλο «αμφισβητούμενες». Όχι μόνο γιατί προφανής τους σκοπός είναι μια… μερίδα από την πίτα. Μια πίτα που, ας μην ξεχνάμε, έχει γεύση σκουπιδιών και για μυρωδιά την «μπόχα» που συνοδεύουν ευλαβικά τα εκατομμύρια ευρώ που καταφθάνουν ως αντισταθμιστικός κατευνασμός της αθλιοποίησης της ζωής μας. «Αμφισβητούμενες», διότι διασχίζουν το ίδιο ακριβώς μονοπάτι, την ίδια πεπατημένη με εκείνους που σταδιακά απαξιώθηκαν από τον κόσμο. Μικροπολιτικοί σχολιασμοί, παραταξιακές κόντρες και κακοπροαίρετη κριτική σε ανθρώπους που μπορεί να είναι φίλοι, συγγενείς, γείτονες!

Προσοχή, δεν λέμε να μην γίνεται κριτική, αλλά το τοπικό ρεπορτάζ έχει άλλους κανόνες και ηθικές αξίες! Άπαντες γνωρίζουν ότι στην περιοχή κύκλοι συμφερόντων χρόνια συντηρούνται από διάφορες διοικήσεις και συνειδήσεις εκμαυλίζονται δεκαετίες τώρα. Θα ήταν πολύ εύκολο για το πρώτο σε αναγνωσιμότητα τοπικό σάιτ να διαλέξει μια πλευρά και να προπαγανδίζει ασύστολα. Όμως αυτό δεν θα συμβεί. Το cityface.gr έχει συνειδητά επιλέξει την αποστασιοποίηση από κάθε είδους «παιχνίδι» και την προσπάθεια για αδέσμευτη και έγκυρη ενημέρωση. Από αυτή τη διαδικτυακή γωνιά, θα συνεχίσετε να ενημερώνεστε για τα τεκταινόμενα στον Δήμο, τα οποία θα παρουσιάζουμε με ήθος και σεβασμό προς τον δημότη, αλλά και τους εκπροσώπους της τοπικής πολιτικής σκηνής, όσο συμπαθείς ή όχι μας είναι! Από εδώ θα συνεχίζετε να μαθαίνετε το καθημερινό, πολιτικό, κοινωνικό, αθλητικό και πολιτιστικό ρεπορτάζ, χωρίς κιτρινισμούς και μικροπρέπειες.

Η απάντηση του Ε- FYLI:

Αγαπητοί συντάκτες του cityface.gr. Σας συγχαίρουμε για τη δουλειά σας. Δεν αμφισβητούμε την προσπάθειά σας για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Το να μην παίρνεις όμως θέση για τα πολιτικά πεπραγμένα της περιοχής για εμάς δεν συνιστά ολοκληρωμένη ενημέρωση του δημότη.

Το να αναπαράγεις τα δελτία τύπου του Δήμου Φυλής δε συνιστά αντικειμενική ενημέρωση.

Το να μη κρίνεις μία κατασπατάληση δημοσίου χρήματος δεν παίρνεις το μέρος της μία ή της άλλης πλευράς. Κρίνεις τα γεγονότα!

Οπότε θεωρούμε πως με το να μην κρίνετε την εκάστοτε Διοίκηση του Δήμου Φυλής, είτε αυτή λέγεται Μπουραϊμης είτε λέγεται Παππούς και το να μη βάζετε θέματα που καίνε την τοπική κοινωνία μέσω των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου είναι ουσιαστικά σαν να εθελοτυφλείτε. 

Έμμεσα καλύπτετε την εκάστοτε διοίκηση και για εμάς είναι σαν να δουλεύετε για αυτούς. Άθελά σας αναπαράγετε προπαγάνδα.

Εμείς αντίθετα επιλέξαμε να ασκήσουμε κριτική ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους και ΣΕ ΟΛΕΣ τις παρατάξεις, είτε αυτή είναι θετική κριτική, είτε αρνητική, όταν πιστεύουμε ότι οι ενέργειές τους δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δημοτών.

Αν αυτό λέγεται κιτρινισμός ή μικροπρέπεια... ναι τότε είμαστε κίτρινοι και μικροπρεπείς. Η μη-καταγγελία κατά τη γνώμη μας είναι η αποδοχή της υφιστάμενης κατάστασης και επιλέξαμε μία διαφορετική προσέγγιση όσο αν και αυτή ενοχλεί.

Καλή συνέχεια στη δουλειά του cityface.gr και ελπίζουμε να πάρετε θέση για τα θέματα που καίνε την περιοχή μας. 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ CITYFACE.GR ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ε-FYLI

Ερώτηση -με κάθε σεβασμό- προς τους κύριους (όποιοι κι αν είναι, διότι προς το παρόν παραμενουν ανώνυμοι) του e-fyli: Τι σας έκανε να πιστέψετε ότι το άρθρο του cityface.gr αφορούσε εσάς και προς τι η ανάγκη για "απάντηση"; Επίσης θα ήταν φρόνιμο να γνωρίζετε ότι το "κόψιμο" μιας πρότασης συνιστά αλλοίωση. Άλλο "επιλέγει αποστασιοποίηση" και άλλο "επιλέγει αποστασιοποίηση από τα παιχνίδια". Φιλικά.



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment