Follow

Μαθήματα απλής αριθμητικής από την κυρία Γούλα και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής



Διαβάζοντας την απάντηση-ενημέρωση της προέδρου που αναρτήθηκε για το E-FYLI και αφορά σχετικό δημοσίευμα του για την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής», μας δημιουργήθηκαν κάποιες εύλογες απορίες:

1 .Κυρία πρόεδρος, θεωρείτε όντως το ποσό των τριών ευρώ μηδαμινό για τα άτομα που το καταβάλλουν; Γιατί αν το θυμάστε, τα άτομα στα οποία διανείμετε τρόφιμα είναι άνθρωποι που δεν έχουν πόρους και όσο και αν σας εκπλήσσει πολλοί από αυτούς δυσκολεύονται να τα βρουν ακόμα και αυτά. Αν όντως θεωρείτε ότι για τα άτομα αυτά το ποσό είναι μηδαμινό, τότε εύκολα έρχεται στο μυαλό της η γνωστή ρήση της Μαρίας Αντουανέτας περί παντεσπανιού και ο νοών νοείτω.

2. Όπως και η ίδια παραδέχεστε, χρειάζεστε για τα πάγια έξοδα σας (αναρωτιόμαστε βέβαια ποια είναι αυτά; πληρώνετε ενοίκιο;) το ποσό των 600 ευρώ. Αφού η ίδια δηλώνετε ότι βοηθάτε παραπάνω από 700 οικογένειες ένας πρόχειρος υπολογισμός μας δίνει το ποσό των 2.100 ευρώ μηνιαίως. Αφού ξεκινήσατε δεν μας λέτε τι κάνετε και τα υπόλοιπα; Σε αυτά βέβαια δεν υπολογίζουμε τις δωρεές που λαμβάνετε κατά καιρούς.

3. Οι άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν τα τρία ευρώ (ναι μην απορείτε, υπάρχουν κι αυτοί) τους βοηθάτε ή η βοήθεια σας απευθύνεται μόνο σε αυτούς που μπορούν να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμο;

Και άλλες απορίες υπάρχουν που θα τις εκφράσουμε όμως με βεβαιότητα μόλις έχουμε τις απαντήσεις που αναμένουμε από τους κατάλληλους φορείς.

Όσο για το συγνώμη και τα υπόλοιπα που ζητάτε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να γελάσουμε από την προσπάθεια σας να δικαιολογηθείτε. Η απάντηση σας αναρτήθηκε αποκλειστικά στην ομάδα σας στο facebook και ήταν ορατή μόνο στα μέλη σας και στους φίλους σας. Πως απαιτείτε από κάποιον να ζητήσει συγνώμη όταν δεν έχει πρόσβαση σε αυτή; Γιατί δεν την κοινοποιήσατε δημόσια ή γιατί απλά δεν την αποστείλατε στο mail του blog ώστε να ενημερωθούμε για τις απαιτήσεις σας; Γιατί πολύ απλά δεν ήταν αυτό που σας ενδιέφερε αλλά κάτι έπρεπε να πείτε και στα μέλη σας. Δεν πειράζει. Ας είναι καλά τα μέλη σας που μας ενημέρωσαν γι’ αυτή όπως και για άλλα. 

Καλά θα κάνετε να προασπιστείτε τα δικαιώματα σας. Εμείς με τη σειρά μας θα προασπιστούμε τα δικαιώματα των ανθρώπων που υποφέρουν από τις δυσβάσταχτες συνέπειες της οικονομικής κρίσης και δεν έχουν ούτε να φάνε και σίγουρα δεν έχουν να πληρώσουν. Αν δεν βγαίνετε οικονομικά να βοηθήσετε, θα ήταν πιο έντιμο να πιέσετε τους αρμόδιους φορείς όπως η αντιπεριφέρεια να κάνουν αυτοί τις διανομές όπως είναι και η υποχρέωση τους προς τους πολίτες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και όχι να ζητάτε από τους απόρους να πληρώσουν το λογαριασμό. 
Εις το επανιδείν.

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ Ε-FYLI ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΟΥΛΑ
Ανοιχτή στήριξη Βασιλείου προς τη Γούλα - Συμφωνείτε και για τα τρία ευρώ που δίνουν οι άποροι στη Γούλα;
Ο Βασιλείου επιβεβαιώνει την υποστήριξή του στη "συνδρομή των απόρων" στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φυλής

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment