Follow

Στο Μενίδι και το Ζεφύρι με 20ετίας Land Cruiser από το Κόσοβο


Καθημερινά οι άνθρωποι της Ελληνικής Αστυνομίας παίζουν “κορώνα-γράμματα” την ζωή τους ερχόμενοι αντιμέτωποι με το κοινό, χωρίς να διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό αλλά και τα ανάλογα οχήματα.

Πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρίστηκαν 25 ημιθωρακισμένα Toyota Land Cruiser, προερχόμενα απο το Κόσοβο και συγκεκριμένα απο την ειρηνευτική δύναμη EULEX. Τα 20ετίας Toyota Land Cruicer είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα έχοντας “γράψει” εκατομμύρια δύσκολα χιλιόμετρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα συγκεκριμένα μαζί με άλλα οχήματα της EULEX είχαν βγει σε δημοπρασία και κανείς δ θέλησε να τα αγοράσει, έστω κι αν πωλούνταν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μην έχοντας τι να τα κάνει αποφάσισε να τα δωρίσει στην Ελλάδα.

Μάλιστα τα συγκεκριμένα απο ειδικού,  θεωρούνται ακατάλληλα για το όπλο που κυκλοφορεί κατακόρων στην Ελλάδα. Εχουν μεν αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδική θωράκιση στις πόρτες, όπως η θωράκισή τους μπορεί να μην προστατέψει απο τις ριπές ενός πολεμικού όπλου όπως είναι το Καλάσνικοφ.

Τα δέκα από αυτά τα οχήματα έχουν διατεθεί στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Δυτικής Αττικής, συμβάλλοντας έτσι στο επικαιροποιημένο σχέδιο αστυνόμευσης των δυτικών συνοικιών της Αττικής.

Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δραστηριότητα πέντε επιπλέον ΟΠΚΕ σε περιοχές τις Αττικής που έχουν αυξημένη εγκληματικότητα όπως το Μενίδι, το Ζεφύρι, τα Ανω Λιόσια κ.ά. Σημειώστε πως από τα υπόλοιπα 15 Land Cruiser, τα 10 θα δοθούν σε δυνάμεις της Αττικής, ένα θα δοθεί στη Κρήτη και τέσσερα στη Θεσσαλονίκη.



Η υψηλή κατανάλωση τους είναι ένα θέμα, αφού πρόκειται για μεγάλους, παλαιάς τεχνολογίας κινητήρες -άνω των 4.000 κ.εκ.- οι οποίοι κινούν βαριά (λόγω θωράκισης), τετρακίνητα οχήματα, ενώ και η συντήρησή τους θέλει εξειδίκευση και είναι κοστοβόρα…

Πηγή: http://www.newsauto.gr/nea-20etias-land-cruiser-apo-kosovo-stin-el/
Συγγραφέας: ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment