Follow

Έκτακτη είδηση: Μεγάλος σεισμός στη Μυτιλήνη


Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης σημειώθηκε πριν από λίγο. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική! Πληροφορίες πως υπάρχουν καταρρεύσεις στο Πλωμάρι

 Είχε επίκεντρο 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 14 χλμ του Πλωμαρίου, 5 χιλιόμετρα το εστιακό του βάθος σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα - Ζήτησε από τους κατοίκους να μην μπαίνουν στα σπίτια τους και είπε ότι δεν γνωρίζει αν ο σεισμός ήταν ο κύριος

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας ανοιχτά της Μυτιλήνης σύμφωνα με το Γεωδυναμικό της Αθήνας. Εκτός από ισχυρός, ο σεισμός είχε και σχετικά μεγάλη διάρκεια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταρρεύσει σπίτια στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης και σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια και στο δημαρχείο και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους.

«Ο σεισμός δεν προέρχεται από το ρήγμα της Ανατολίας», δήλωσε πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας  Ευθύμιος Λέκκας.

«Ήταν επιφανειακός σεισμός, δεν τον περιμέναμε» είπε ο κ. Λέκκας

Σεισμολόγοι: Αναμένεται ακολουθία μετασεισμών
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Μάκη Χουλιάρα αναμένεται ακολουθία μετασεισμών στη βάση των μέχρι τώρα δεδομένων. Ο σεισμός είναι της τάξης των 6 Ρίχτερ και η περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των σεισμολόγων εδώ και πολλούς μήνες διότι βρίσκεται σε διέγερση.

Ο συγκεκριμένος σεισμός που σημειώθηκε 15 χιλιόμετρα νοτίως του Πλωμαρίου είναι εστιακού βάθους 11 χλμ που προϊδεάζει για μετασεισμική ακολουθία αλλά είναι ευτύχημα ότι το επίκεντρό του βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο.

Νεότερα από την τουρκική ακτογραμμή αναφέρουν πως ο κόσμος βγήκε στους δρόμους αλλά οι τοπικές αρχές δεν μιλούν για ζημιές.  Ανησυχία και στην Κωνσταντινούπολη όπου έγινε αισθητός ο σεισμός αλλά που βρίσκεται 450 χλμ μακριά από το επίκεντρο.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment