Follow

Πιο Σύριζα και από το Σύριζα ο Παππούς για το θέμα των σκουπιδιών

Καμμία αναφορά του Δημάρχου Φυλής για τη λύση που θα πρέπει να προωθηθεί για το θέμα των εργαζομένων στη καθαριότητα, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία το επόμενο διάστημα.

Αντί η Διοίκηση Παππού να βγάζει ανακοινώσεις υπέρ της παραμονής των εργαζομένων και εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν, επέλεξε να σιωπήσει για να ΜΗ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα με μία ανακοίνωση πρόκληση απέναντι στους εργαζομένους, παροτρύνει τους δημότες να μη βγάζουν τα σκουπίδια έξω λόγω κινδύνου της δημόσιας υγείας !!! Μάλιστα στο Δελτίο Τύπου, το οποίο φέρεται να το έχει συντάξει ο κ. Οικονομάκης (????) επισυνάπτονται και οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ !!

Αντί λοιπόν η Διοίκηση Παππού να κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, αυτή απλώς προτρέπει μέσω του κ. Οικονομάκη τους Δημότες να μη βγάζουν τα σκουπίδια έξω!! Με λίγα λόγια ρίχνει την ευθύνη για το θέμα των σκουπιδιών στους ίδιους του Δημότες ! Να δούμε τι άλλο θα ζήσουμε σε αυτό τον Δήμο....

Η ανακοίνωση για τα σκουπίδια. με καμμία αναφορά στο θέμα των συμβασιούχων φυσικά και καμμία αναφορά στις αποτυχημένες προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

Όχι σκουπίδια στο δρόμο - Ναι στην προστασία της δημόσιας υγείας
Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Φυλής απευθύνει θερμή παράκληση προς τους δημότες τις επόμενες ημέρες, να μην κατεβάζουν τα οικιακά και επαγγελματικά απορρίμματα στους κάδους.
Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, και της κατάληψης που πραγματοποιούν στο εργοτάξιο, η αποκομιδή διεξάγεται μετ’ εμποδίων και μόνο με προσωπικό ασφαλείας με αποτέλεσμα σε μεγάλο όγκο απορριμμάτων να μην γίνεται αποκομιδή.
«Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την μη έγκαιρη αποκομιδή ελλοχεύουν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Δυστυχώς, η κατάσταση καθημερινά δυσκολεύει και ζητούμε την κατανόηση και τη βοήθεια των δημοτών ώστε να αποφύγουμε σοβαρότερα προβλήματα μέχρι εργαζόμενοι και κυβέρνηση να συμφωνήσουν στη λύση του προβλήματος», υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Μιχάλης Οικονομάκης.
Παρακαλούνται επίσης οι δημότες να ενημερωθούν και να υιοθετήσουν τα μέτρα πρόληψης του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:
Τα οικιακά απορρίμματα, κυρίως όταν περιέχουν υπολείμματα τροφών και ιδίως νωπών, είναι δυνατό να γίνουν μολυσματικά, όταν παραμένουν αδιάθετα για μεγάλο χρονικό διάστημα, επισημαίνουν οι επιστήμονες του Κέντρου και εξηγούν ότι η παρατεταμένη έκθεση των απορριμμάτων σε σωρούς, είναι δυνατό να προσελκύσει διάφορα έντομα και τρωκτικά, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν φορείς νοσημάτων.

Όπως τονίζουν σε κατάλληλες καιρικές συνθήκες είναι δυνατή η μετάδοση παθογόνων οργανισμών από ζώα ή και έντομα φορείς, που έχουν μολυνθεί από αστικά απορρίμματα, στον άνθρωπο μέσω δήγματος (τσιμπήματος ή δαγκώματος) ή μόλυνσης τροφών ή νερού.
Με την ανακοίνωσή του, το συνιστά την λήψη των παρακάτω μέτρων πρόληψης:

Ο προσεκτικός διαχωρισμός του είδους των απορριμμάτων, δηλαδή τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται στο σπίτι, έως ότου αποκατασταθεί η ορθολογική αποκομιδή των απορριμμάτων.

Συνιστάται επίσης, οι άδειες συσκευασίες τροφίμων να ξεπλένονται πριν πεταχτούν και η συλλογή απορριμμάτων να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες, σφιχτά δεμένες. Οι σακούλες που περιέχουν υπολείμματα τροφίμων δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο, αλλά να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ό,τι αφορά την επαφή του κοινού με τρωκτικά, όπως οι ποντικοί, αλλά και με αδέσποτα ζώα, όπως σκυλιά και γάτες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα μετάδοσης μικροβίων στον άνθρωπο. Γι΄ αυτό, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφεύγεται η επαφή ή η προσέγγιση των ζώων τους σε σωρούς απορριμμάτων.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment