Follow

Δυνατότητα επιδότησης νέων αγροτών του δήμου μας διαφημίζει ο Δήμος Φυλής


Η Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου Φυλής ενημερώνει τους δημότες, πως έχει πραγματοποιηθεί η προδημοσίευση της πρόσκλησης για την επιδότηση «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών».

Στην πρόσκληση αυτή δικαιούχοι είναι νέοι γεωργοί που δραστηριοποιούνται και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Φυλής (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή).


Επιμέρους Όροι & Στόχοι του Προγράμματος

Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.
Στo πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων σε νέους που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις οι οποίοι να διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα, να εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης και να υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.
Για να ενταχθεί κάποιος ως δικαιούχους θα πρέπει να πιάνει βαθμολογία τουλάχιστον ίση με 40 βαθμούς (για να δείτε τα κριτήρια της βαθμολογίας δείτε την υπουργική απόφαση που αναφέρουμε παρακάτω).


Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη για το νομό Αττικής:
ΚΑΛΛΙΩΡΑ ΠΑΓΩΝΑ, τηλέφωνο: 2132065767, email: pagona.kalliora@patt.gov.gr (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας)

Το αρχείο της προδημοσίευσης μπορείτε να τη βρείτε στον εξής ιστότοπο:
http://www.minagric.gr/images/stories/docs/ypoyrgeio/prodimosiefsi_2hs_neoi_georgoi190617_new.pdf

Το ΦΕΚ (Υπουργική Απόφαση 8585/2016 - ΦΕΚ 3322/Β/17-10-2016) στο οποίο περιγράφονται λεπτομέρειες για τον τρόπο της βαθμολόγησης:
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFHp_31M9ESQXdtvSoClrL8O3ZSlWmxqUDnMRVjyfnPUeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtdbVKNZrLrsdmYy6VGOu1gKY4TJoz46IE-BNRHitVclD
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment