Follow

Ανάδειξη μοναστηριών & εκκλησιών Δήμου Φυλής: Πρόσφεραν έκπτωση 59% στο διαγωνισμό!!


Μεγάλος ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών για να πάρουν το έργο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Φυλής. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.790.000 ευρώ και η επικρατούσα εταιρία έδωσε έκπτωση 59% !!! Δηλαδή θα υλοποιήσει το έργο μόνο με 584.000 ευρώ !!! 


Η μεγάλη έκπτωση στην πραγματοποίηση αυτού του έργου προκαλεί εντυπώσεις.

Θυμίζουμε πως το έργο αυτό περιλαμβάνει την ανάδειξη των μοναστηριών και των εκκλησιών του Δήμου Φυλής, ώστε να συμβάλλουν στην αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού. 

Ανάμεσα στα άλλα θα αναμορφωθεί ο εξωτερικός τους χώρος και θα φτιαχτούν θέσεις στάθμευσης ! 

Τα μοναστήρια που θα επωφεληθούν είναι η Ιερά Μονή Κλειστών, η Ιερά Μονή του Αγίου Κυπριανού, η Ιερά Μονή της Ντάρδιζας, καθώς και οι εκκλησίες του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Κυριακής, της Αγίας Άννας και του Αγίου Πέτρου.

Να σημειώσουμε πως δε θεωρούμε μη νόμιμη την προσφορά της εταιρίας ΣΤΟΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. που πήρε το έργο, αφού και οι άλλες εταιρίες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό είχαν και αυτές πολύ μεγάλες εκπτώσεις (όλες οι εταιρίες έδωσαν έκπτωση πάνω από 52% !!).

Απλά μας κάνει εντύπωση πως έγινε τόσο μεγάλη υπερκοστολόγηση στην μελέτη του έργου, το οποίο τελικά όπως αποδείχτηκε θα στοιχίσει λιγότερο από τα μισά χρήματα !! 

Να σημειώσουμε τέλος πως αυτό αποτελεί μεγάλη ανάσα και για την Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα χρηματοδότησει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το έργο (ο Δήμος Φυλής δε βάζει ούτε ένα ευρώ από τη τσέπη του για το έργο αυτό), αφού θα αποδεσμευτούν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ από την Περιφέρεια, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν άλλα έργα στην Αττική.

Ουσιαστικά δηλαδή ο Δήμος Φυλής θα χάσει αυτό το ένα εκατομμύριο ευρώ, αφού θα αναδιανεμηθεί σε άλλους δήμους της Αττικής, και αυτό λόγο της υπερκοστολόγησης μιας μελέτης.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment