Follow

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στα Άνω Λιόσια

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και με κάθε επισημότητα τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στα Άνω Λιόσια του Δήμου Φυλής.


Οι εόρτιες εκδηλώσεις ξεκίνησαν παραμονή της μεγάλης εορτής, το βράδυ της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου, με την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρα. Σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής, εψάλη το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και ακολούθως τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της ιερής Εικόνας, συνοδεία κληρικών, του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθους πιστών.


Την πομπή συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής προσδίδοντας στη λιτανεία τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα.

Μετά τη λιτάνευση, ο προϊστάμενος εφημέριος της ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος Κανέλλος Αδαμόπουλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πιστούς που προσήλθαν ευλαβικά για να τιμήσουν την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και ευχήθηκε στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, χρόνια πολλά.




















Πηγή: fyli
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment