Follow

Πλήθος κόσμου στον Κυπριανό

Με θρησκευτική ευλάβεια και κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, η εορτή της Ιεράς Μονής των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ωρωπού και Φυλής κ.κ. Κυπριανού και με τη συμμετοχή δεκάδων κληρικών από την Ελλάδα και εκπροσώπων από το εξωτερικό, εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, πολιτευτών, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής προεξάρχοντος του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, και πλήθος πιστών.



ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της Πανήγυρις της Ιεράς Μονής ξεκίνησαν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου με τον αγιασμό και τον μέγα εσπερινό και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου με τον Όρθρο, τη θεία λειτουργία και τη λιτάνευση της ιεράς Εικόνας και των αγίων Λειψάνων το πρωί και τον εσπερινό το απόγευμα.



Στην Ιερά Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης συνέρευσε πλήθος πιστών και τις δύο ημέρες της πανήγυρης, προκειμένου να προσκυνήσει, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την περιφορά της ιεράς Εικόνας και των αγίων Λειψάνων.



Μετά την περιφορά, στο Μεγάλο Αρχονταρίκι της Μονής, ο Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής, κ. Κυπριανός, υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα κληρικούς και επισήμους, τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην Ιερά Πανήγυρη και για τις ευχές που του απεύθυναν τόσο για την ονομαστική του εορτή όσο και για την επέτειο των 10 ετών από την χειροτόνησή του ως Επισκόπου, την 6η Οκτωβρίου 2007, καθώς και των 50 ετών ιεροσύνης του.


Ο Μητροπολίτης υποδέχθηκε εγκάρδια τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, και τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια που παρέχει προς την τοπική κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας Φυλής και του Δήμου ευρύτερα. Με θερμά λόγια ανταπέδωσε τον χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς. «Εμείς δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από ότι είναι υποχρέωση να κάνουμε σε χώρους σαν αυτόν που υπηρετείτε εσείς», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη «για τους ποιμαντικούς του λόγους, την αγάπη του και την προσωπικότητά του». Ο Χρήστος Παππούς ευχήθηκε στον Μητροπολίτη για την ονομαστική του εορτή καθώς και για τα 50 χρόνια ιεροσύνης του και τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Φυλής θα είναι πάντα κοντά στη Ιερά Μονή Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, όπως είναι κοντά σε όλα τα μοναστήρια της περιοχής.


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment