Follow

Έμμεση επίθεση Μπουραϊμη στους "5" που ανεξαρτητοποιήθηκαν


Με επιστολή του προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Αρβανιτάκη, ο Δημήτρης Μπουραϊμης αναφέρει τα εξής:

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου

Κα Αρβανιτάκη Ζ.

Όπως γνωρίζετε, τα μέλη Δημοτικού συμβουλίου ανήκουν σε Δημοτικές παρατάξεις, ανάλογα με τον συνδυασμό με τον οποίο έχουν εκλεγεί ( άρθρο 66 παρ.2 Δημοτικές παρατάξεις Ν.3852/2010 ΦΕΚ 87Α/07-06-2010).

Όπως, επίσης, γνωρίζετε, ο Δημοτικός Σύμβουλος που ανεξαρτητοποιείται , χάνει όλα τα δικαιώματα και έχει μόνο υποχρεώσεις, διότι τα δικαιώματα ανήκουν στη Δημοτική παράταξη με την οποία εξελέγη.

Σας ενημέρωσα κα πρόεδρε και προφορικά. Ωστόσο, εσείς προτιμήσατε να καταστρατηγήσετε το νόμο, υιοθετώντας μια ομαδική αίτηση των – κατά δική τους δήλωση – ανεξαρτήτων συμβούλων και παραχωρώντας την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ίδιο έχετε πράξει αποδεχόμενη και την ομαδική αίτηση ανεξαρτητοποίησής τους, αφού όπως γνωρίζετε κάθε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου ανεξαρτητοποιείται ξεχωριστά ενώ δε μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη, ούτε να είναι μέλος κανενός Διοικητικού  οργάνου.

Παρακαλώ, στην επόμενη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου όπως ορίσετε, ως θέμα στην ημερήσια διάταξη, την αντικατάσταση από τις θέσεις των Διοικητικών Οργάνων, των μελών της παράταξης Δύναμη Συμμετοχής – που έχουν προταθεί και έχουν εκλεγεί με την εν λόγω παράταξη – και σας έχουν δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή τους.

Παρακαλώ, επίσης, εφεξής όπως τηρούνται αυστηρά και σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρουσίες στα Δημοτικά συμβούλια και μάλιστα ανά θέμα του δημοτικού συμβουλίου καθ΄ όλη τη διάρκεια του εναπομένοντος  χρόνου έως τις επερχόμενες εκλογές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι η καρδιά της Δημοκρατίας στο Δήμο μας και όταν η καρδιά δε χτυπά, η Δημοκρατία δεν αναπνέει.

Είναι καιρός, έστω και τώρα, να ανακαλέσετε την παραχώρηση της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, σε ( ανεξάρτητους ) δημοτικούς συμβούλους , που εκμεταλλεύονται την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου για να βεβηλώσουν τον ιερό χώρο της Δημοκρατίας και να κάνουν ανακοινώσεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα μπορούσατε να τους παραχωρήσετε την αίθουσα ως μια συλλογική έκφραση πολιτών, αφού βέβαια είχαν παραιτηθεί από την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.



Ο Επικεφαλής

ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δημήτριος Μπουραΐμης
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment