Follow

Ακριβώς Τρεις μήνες πριν τις εκλογές αρχίζει η δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Φυλής

Ευτυχώς έρχονται εκλογές! Αυτό λέμε κάθε φορά που φτιάχνονται οι δρόμοι, καλύπτονται οι λακκούβες, κόβονται τα δέντρα, αλλάζει ο φωτισμός και εκατοντάδες άλλα παραδείγματα... Αυτή τη φορά όμως αλλάζει η ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας με αφορμή τις εκλογές. Αρχίζει η δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Φυλής.

Η πρώτη δημοτική συγκοινωνία που πληρώνουμε άλλον για να την κάνει ! Δεν αγόρασε λεωφορεία ο Δήμος Φυλής, δεν προσέλαβε οδηγούς ο Δήμος Φυλής. Απλώς πληρώνουμε από τα δημοτικά τέλη μας ειδική προμήθεια στον ΟΑΣΑ για να παρέχει δύο νέες λεωφορειακές γραμμές.

Για άλλη μια φορά δηλαδή την υποχρέωση του κεντρικού κράτους να μας παρέχει το αυτονόητο... δηλαδή λεωφορεία για να πάμε από το σπίτι μας στη δουλειά, το πληρώνουμε αδρά. Θυμίζουμε πως έχει προηγηθεί η παραχώρηση κτιρίου του Δήμου στην Ελληνική Αστυνομία (και μετά πάμε και νοικιάζουμε κτίρια για τις υπηρεσίες του δήμου), η πληρωμή του αγωγού φυσικού αερίου για να συνδεθούν λίγοι δρόμοι με το δίκτυο, η αγορά αυτοκινήτων στην Ελληνική Αστυνομία, να φτιάξουμε τις στάσεις των λεωφορείων του ΟΑΣΑ κλπ. κλπ.

Αρκετά με την κριτική, λίγη σημασία έχει εξάλλου. Αφού η ουσία για τη καθημερινότητα του δημότη είναι πως βελτιώνεται η καθημερινότητά του.

Η επιτυχία της διαδρομής θα αποδειχτεί από την κίνηση που θα έχουν τα λεωφορεία. Θα καταγραφεί πόσο κόσμο τον βολεύει αυτή η διαδρομή για να βελτιωθεί.


Αρχίζει από το πρωί της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου 2019 η λειτουργία της ΔΩΡΕΑΝ Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Φυλής.

Πρόκειται για τις γραμμές 736 ΖΩΦΡΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΖΕΦΥΡΙ και 737 ΚΕΝΤΡΟ- ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ-ΛΙΜΝΗ, που καθιερώνονται με στόχο τη σύνδεση των αντίστοιχων συνοικιών μεταξύ τους, με το διοικητικό κέντρο του Δήμου και τους σταθμούς του Προαστιακού στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι.

Οι δύο γραμμές, που θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές θα:
είναι κυκλικές,
διέρχονται από τους Σταθμούς του Προαστιακού Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου και
εξυπηρετούν τους πολίτες όλη την εβδομάδα, εκτός Κυριακής.
Η επιλογή των διαδρομών, που υιοθετήθηκαν από τη μελέτη, έγινε μετά από δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε το 2017. Λήφθηκαν επίσης υπόψη οι υποδείξεις των συγκοινωνιολόγων του ΟΑΣΑ, οι οποίοι διαθέτουν τεχνογνωσία και εμπειρία σχετικά με το αντικείμενο. Ωστόσο, μετά την εφαρμογή του σχεδίου, θα μελετηθεί η λειτουργικότητά του κι αν χρειαστεί, θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις, με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών. Για τυχόν προτάσεις οι συνδημότες μας μπορούν να απευθύνονται, μέσω email, στη διεύθυνση gd@fyli.gr.

Επισυνάπτονται τα έντυπα, όπου αναφέρονται λεπτομερώς οι αφετηρίες, οι στάσεις, οι διαδρομές και οι ώρες των δρομολογίων.


Προσθήκη λεζάντας



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment