Follow

Θα επαναλειτουργήσει η Εθνική Τράπεζα Ζεφυρίου


Προσωρινό, δείχνει να ήταν το «ηλεκτροσόκ» που υπέστησαν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής, από το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας, αφού απ’ ότι φαίνεται το υποκατάστημα θα επαναλειτουργήσει για να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών και όχι μόνο…

Το χρονικό της αλλαγής «πλεύσης» από την αρχική απόφαση της Διοίκησης της ΕΤΕ, ξεκίνησε από την Βουλή, όπου στις 23 Μαρτίου συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση που κατάθεσε ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, με θέμα την απομάκρυνση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας από το Ζεφύρι.



Στην ερώτησή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπούρας ανέφερε: «Η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής είναι μία ευαίσθητη περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα ασφάλειας. Εκεί ζουν άτομα χαμηλού εισοδήματος και ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική.

Έχουν αναστατωθεί όλοι από το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα που λειτουργεί στην περιοχή. Δεν υπάρχει άλλη τράπεζα στην περιοχή.

Οι ηλικιωμένοι πολίτες δεν έχουν ούτε μέσα, ούτε τον τρόπο να μετακινηθούν στην κοντινή δημοτική ενότητα των Άνω Λιοσίων.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η συνέχιση λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος καθώς το Ζεφύρι είναι μία πολύπαθη περιοχή και πρέπει με κάθε τρόπο να στηρίζεται από την Πολιτεία.

Η ανάγκη αυτή έχει εκφραστεί και με έγγραφο του Βοηθού Γενικού Διευθυντή του Δικτύου της ΕΤΕ κ. Παυλινέρη από τον Οκτώβριο του 2016»…

…«Επομένως, κάθε σκέψη για απομάκρυνση του Υποκαταστήματος της ΕΤΕ από το Ζεφύρι θα είναι επιζήμια τόσο για τους κατοίκους όσο και για την οικονομική και κοινωνική ζωή του Ζεφυρίου και αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί», κατέληξε ο κ. Μπούρας.



Απαντώντας στον Βουλευτή της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., ο κ. Δραγασάκης είπε:

«Στο συγκεκριμένο θέμα που αναδεικνύει η δική σας ερώτηση, θέλω να συμφωνήσω μαζί σας για την κοινωνική και ευρύτερη πολιτιστική διάσταση που έχει, αν και φαίνεται ένα επιμέρους ζήτημα, λόγω του ότι ακριβώς μιλάμε για μια περιοχή της Αττικής η οποία έχει σημαντικά προβλήματα. Θυμάμαι και εσάς και τον Θανάση Λεβέντη παλαιότερα, καθώς και άλλους Βουλευτές, να αναδεικνύετε διαρκώς τα ειδικότερα προβλήματα της Δυτικής Αττικής.

Άρα, σε αυτήν τη συγκυρία που γίνεται μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί η περιοχή – και πρόσφατα ήταν και ο Πρωθυπουργός εκεί – πραγματικά δεν θα ήταν λογικό να σηματοδοτηθεί με ένα κλείσιμο ενός υποκαταστήματος.

Πρέπει να πω ότι επικοινώνησα με την Τράπεζα, με τη Διοίκησή της, εξέθεσα τους λόγους που αναφέρετε και εσείς στο ερώτημά σας και νομίζω ότι βρήκαμε ανταπόκριση. Θα το εξετάσει θετικά, για να παραμείνει το υποκατάστημα εκεί. Ίσως χρειαστεί μια συνεργασία και με τις τοπικές Αρχές, ούτως ώστε και οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα να νιώθουν ασφαλείς και να είναι σίγουροι ότι υπηρετούν κι αυτοί μια ευρύτερη κοινωνική υπόθεση»…

… «Πιστεύω και εγώ ότι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος είναι άλλος. Δεν είναι τόσο το να πληρώσει το ενοίκιο. Για να είμαι, όμως, σαφής και ακριβής, γνωρίζετε ότι οι τράπεζές μας εποπτεύονται από τον Ευρωπαϊκό Εποπτικό Μηχανισμό, τον SSM.

Άρα, η Κυβέρνηση δεν δίνει εντολή προς την Τράπεζα να κλείσει ή όχι. Η Κυβέρνηση επισημαίνει προς την Τράπεζα ότι και για το δικό της συμφέρον, καλό είναι να μην χάσει ή να έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο, ότι δεν αδιαφορεί για τις κοινωνικές ανάγκες κ.ο.κ. Η απάντηση, λοιπόν, της Διοίκησης ήταν: «Θα το εξετάσουμε θετικά». Το ερμηνεύω και εγώ ότι το υποκατάστημα θα μείνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, στην δευτερολογία του…

Ωστόσο, το θέμα δεν σταμάτησε εκεί καθώς εκ μέρους του Δήμου, δια του Δημάρχου Χρήστου Παππού και των Τοπικών Συμβούλων του Ζεφυρίου ξεκίνησε ένα μπαράζ στοχευμένων «κινήσεων» και «επαφών» με σκοπό την άμεση επαναλειτουργία του υποκαταστήματος.

Τα επιχειρήματα όλων των παραπάνω, φαίνεται πως έπεισαν τους διοικούντες την ΕΤΕ που διαβεβαίωσαν πως το υποκατάστημα θα επαναλειτουργήσει.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως καλώς εχόντων των πραγμάτων, η καταλυτική ημερομηνία εκκίνησης θα είναι η Δευτέρα, 2 Απριλίου.

Σημειώνεται πως σήμερα πραγματοποιήθηκαν, με εντατικούς ρυθμούς, εργασίες στο υποκατάστημα και θα συνεχιστούν αύριο με στόχο να είναι όλα έτοιμα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει τα νέα «εγκαίνια» της τράπεζας…



Πηγή: www.otyposnews.gr

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment