Follow

Αποκλειστικό Ε-FYLI: Ποιοι αγροτικοί δρόμοι του Δήμου Φυλής θα επισκευαστούν σε Τσουκλίδι, Λεφάντω και Φυλή (Χασιά)


Επέκταση αλλά και συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου σε εκτός σχεδίου περιοχές του Δήμου Φυλής σε θέσεις όμορες της εντός σχεδίου περιοχής, προγραμματίζει ο Δήμος Φυλής για το επόμενο διάστημα.

Οι συγκεκριμένες περιοχές είναι αραιοκατοικημένες με παλαιές και νέες κατοικίες αλλά και αγροκτήματα και βοσκοτόπια. Πρόκειται για επεμβάσεις βελτίωσης της βατότητας αγροτικών δρόμων οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις διασχίζουν και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.


Σε τμήματα του οδικού δικτύου είχε παλαιότερα κριθεί αναγκαία η κατασκευή έργων υποδομών (δίκτυα ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευσης και αποχέτευσης) και το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του υφιστάμενου οδοστρώματος, το οποίο και χρήζει αποκατάστασης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σε ορισμένες θέσεις επί του οδικού δικτύου υπάρχουν έντονα τα σημάδια φθοράς του οδοστρώματος με διαβρώσεις και επικίνδυνες καθιζήσεις κυρίως στα όρια του δρόμου (πρανή κλπ) από τα διερχόμενα και λιμνάζοντα όμβρια ύδατα. Ως αποτέλεσμα αυτού, η οδήγηση στους δρόμους αυτούς έχει καταλήξει πολύ επικίνδυνη, γεγονός που επιβάλλει την άμεση επέμβαση για την αποφυγή ατυχημάτων ή ακόμα και διακοπή της κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στη βελτίωση των οδών προσπέλασης σε κατοικίες αλλά και αγροκτήματα στις Δημοτικές Ενότητες Τσουκλίδι, Λεφάντω και Φυλή. Είναι ένα σημαντικό έργο που βοηθά την καθημερινότητα των κατοίκων και όχι μόνο, καθώς τους εξασφαλίζει τη βατότητα πρόσβασης προς τις κατοικίες, τους χώρους εργασίας τους ή ακόμα και την ασφάλεια στις μεταφορές των εμπορευμάτων ή των προϊόντων παραγωγής από τα αγροκτήματα τους.

Οι δρόμοι αυτοί στη σημερινή τους κατάσταση είναι χωματόδρομοι αλλά και ορισμένοι με άσφαλτο πλάτους καταστρώματος το οποίο διαφέρει ανά περίπτωση, ενώ έχουν συνολικό μήκος περίπου 5,2 χιλιομέτρων.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment