Follow

Συμμορία Ρομά τρομοκρατεί παιδιά


Υπό το καθεστώς του φόβου ζουν οι κάτοικοι στο Ίλιον, τους Αγίους Αναργύρους και την Πετρούπολη.

Σύμφωνα με καταγγελίες που φτάνουν στο Newsbomb.gr, στις δύο αυτές περιοχές κυκλοφορεί ανενόχλητη μια συμμορία Ρομά, η οποία βάζει στόχο κυρίως παιδιά ενώ φέρεται να εμπλέκεται και σε ληστείες σε σπίτια.

Χαρακτηριστικό περιστατικό, είναι η επίθεση που δέχθηκαν στο Ίλιον, την περασμένη Κυριακή, παιδιά τα οποία έπαιζαν σε γήπεδο μπάσκετ, που βρίσκεται σε Γυμνάσιο.

Οι δράστες επιτέθηκαν με λοστούς στους ανήλικους (ηλικίας 15 με 16 ετών) και τους πήραν χρήματα, κινητά τηλέφωνα αλλά και ένα χρυσό σταυρό.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία αλλά και οι μαρτυρίες, τέτοιες επιθέσεις είναι «ρουτίνα» πια στις περιοχές αυτές. «Μία μόνο είναι η συμμορία;», τονίζει στο Newsbomb.gr αστυνομική πηγή. «Είναι αρκετές οι συμμορίες που κατεβαίνουν από το Μενίδι, το Ζεφύρι και κοντινές περιοχές, κάνοντας "καταδρομικές" στο Ίλιον, την Πετρούπολη και τους Αγίους Αναργύρους. Αυτά γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται», προσθέτει.

Πρόκειται για ομάδες 2-5 ατόμων κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία Ρομά, οι οποίοι πιάνουν τα παιδιά, όπου τα πετύχουν, στο πάρκο «Τρίτση», σε πλατείες και με την απειλή της σωματικής βίας, λέγοντάς τους ότι κρατούν μαχαίρι, ή και ακόμα δείχνοντάς τους ένα μαχαίρι, τους παίρνουν ότι έχουν επάνω τους, όπως μαθαίνει το Newsbomb.gr.

«Τα αστυνομικά τμήματα υπολειτουργούν»

Τα χέρια των αστυνομικών, όπως φαίνεται είναι «δεμένα». «Τα αστυνομικά τμήματα υπολειτουργούν, οι δυνάμεις δεν φτάνουν για τίποτα», συνεχίζει η πηγή από την Αστυνομία. «Φυλάμε υπουργούς και δημοσιογράφους, η φύλαξη είναι πλέον "ταξική". Έχουν μειωθεί οι αστυνομικοί, δεν υπάρχουν περιπολικά. Δεν βλέπει πια ο πολίτης τον αστυνομικό στο δρόμο. Πλέον, οι αστυνομικοί μας διατίθενται στο Μενίδι ή την Αθήνα για τη φύλαξη προσώπων και πιθανών στόχων», καταλήγει.

Ξανθίππη Γιαννάκου
Newsbomb.gr



Πηγή: www.newsbomb.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment