Ο Δήμος Φυλής μας πληροφόρησε τι έκανε για τα αδέσποτα... Συμπέρασμα: Όχι και κάτι σπουδαίο. Από τη στιγμή που ο δημότης βλέπει δεκάδες αδέσποτα στους δρόμους, από τη στιγμή που υπάρχουν αγέλες, από τη στιγμή που δεν μπορείς να περπατήσεις με ασφάλεια στη Χασιά μπας και πέσεις πάνω σε σκυλιά, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καταφύγιο αδέσποτων ζώων, σίγουρα δε κάνει ο Δήμος Φυλής ότι μπορεί για το θέμα.
Το δελτίο τύπου του Δήμου Φυλής:
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, την 4η Απριλίου 2018, ο Δήμος Φυλής ενημερώνει για την πορεία Δημοτικού Προγράμματος Διαχείρισης των Αδεσπότων Ζώων καθόλη την διάρκεια του 2017 και για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την τήρηση των κανόνων ευζωίας τους.
Έτσι το έτος 2017 :
1. --- 228 σκυλιά (έως σήμερα περισσότερα από 1000) και 38 γάτες (για πρώτη φορά εφαρμογή σχετικού προγράμματος) περισυλλέγησαν, σημάνθηκαν ηλεκτρονικά και περιθάλφθηκαν, ενώ τα περισσότερα από αυτά στειρώθηκαν, επαναφέρθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον, για την φροντίδα των οποίων συνδράμουν δεκάδες φιλόζωοι, τα μέλη του Δημοτικού Δικτύου Εθελοντών Φιλόζωων και τα μέλη του τοπικού φιλοζωικού σωματείου.
Από τα 228 αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγησαν τα 40 ήταν τραυματισμένα, τα 32 άρρωστα και τα 25 κουτάβια.
Από τα 228 αδέσποτα σκυλιά τα 131 μεταφέρθηκαν στο ΔΙΚΕΠΑΖ με μεταφορικό μέσο του ΔΙΚΕΠΑΖ, τα 50 με μεταφορικό μέσο του Δήμου και τα 47 από φιλόζωους.
Από τα 228 αδέσποτα σκυλιά τα 145 ήταν θηλυκά, ενώ τα υπόλοιπα αρσενικά ήταν κυρίως κουτάβια, τραυματισμένα, άρρωστα ή επιθετικά.
Συνολικά από το 2009 περισυλλέγησαν έως τις 31/12/2017 974 αδέσποτα σκυλιά.
2. ---Το 2017, σε 141 αδέσποτα σκυλιά παρασχέθηκε υγειονομική φροντίδα σε άμεση συνεργασία με φιλόζωους που ενδιαφέρονται για την φροντίδα τους.
3. ---Το 2017, η υπηρεσία διαχειρίστηκε 52 επίσημες σχετικές καταγγελίες εκ των οποίων 25 ήταν για απειλή από αδέσποτα σκυλιά, 3 για δάγκωμα από αδέσποτο σκύλο με εκδορά, 7 για κακοποίηση ζωών, 5 για μη τήρηση κανόνων ευζωίας και 12 διάφορες άλλες περιπτώσεις. Συνολικά από το 2012 η υπηρεσία έχει διαχειριστεί 126 καταγγελίες.
4. ---Το 2017, πραγματοποιήθηκαν 36 υιοθεσίες αδεσπότων σκύλων με την άμεση συνεργασία φιλόζωων και ιδιαίτερα του φιλοζωικού σωματείου της περιοχής. (Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα 148).
5. ---Το 2017, σε πλήρη συνεργασία με μέλη του Δημοτικού Δικτύου Φιλόζωων και με την αποκλειστική επίβλεψή τους τοποθετήθηκαν 8 ποτίστρες (Στην Δ.Ε. Άνω Λιοσίων στις οδούς Καζαντζάκη 10, Μ.Αλεξάντρου 41, Πηνειού 4, Φυλής 110, Εργατικής Πρωτομαγιάς 37, Τέρμα Οδυσσέα Ελύτη και στο Δημαρχείο Φυλής), ενώ ακόμα 10 ποτίστρες τοποθετήθηκαν πιλοτικά σε διάφορα σημεία του δήμου υπό την εποπτεία του τμήματος πρασίνου.
---Το 2017, προστέθηκαν στις διαχρονικά συνεχιζόμενες δράσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία και την ευζωία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς:
Α.) Μία ακόμη αφίσα (Σέβομαι τους συμπολίτες και το περιβάλλον μου. Κρατώ τον σκύλο μου δεμένο κατά την διάρκεια του περιπάτου. Μεριμνώ για την ηλεκτρονική του σήμανση (τοποθέτηση chip), για τον καθαρισμό των περιττωμάτων του, για την στείρωσή του. (Νόμος 4039/12).
και
Β.) Η ενημέρωση των μικρών καλαθοσφαιριστριών καλαθοσφαιριστών του26ου Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων 2018, μια και αυτό είναι αφιερωμένο στην τήρηση των κανόνων ευζωίας των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς από τους ιδιοκτήτες του.
Blogger Comment
Facebook Comment