Follow

Μεγάλη επιτυχία Μαυροειδάκου η επιστροφή της Εθνικής τράπεζας στο Ζεφύρι

Τα κατάφερε ο Γιάννης !! Στον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου και στην μεγάλη του προσπάθεια χρεώνεται η επιτυχία του να επιστρέψει η Εθνική Τράπεζα και το υποκατάστήμα της στο Ζεφύρι.

Όλοι την είχαν χαμένη υπόθεση, όμως ο αντιδήμαρχος δεν παραδόθηκε στα τετελεσμένα γεγονότα. Μπορεί αυτή η στήλη να έχει κατακρίνει σε πολλά τον κύριο Μαυροειδάκο, όμως όταν βλέπουμε αποτελεσματικότητα, θα είμαστε οι πρώτοι που θα του βγάλουμε το καπέλο. Διότι κάποιες φορές πρέπει να επικροτούμε και τις θετικές επιδόσεις ενός πολιτικού, ειδικά όταν έχουν απτά αποτελέσματα.

Είχε προηγηθεί επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή κύριο Μπούρα, όταν πληροφορήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο την πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας και την Αντίδραση του Δήμου, μαζικών φορέων και κατοίκων, η οποία εκφράστηκε με ομόφωνο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας.

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, ο Θανάσης Μπούρας, όπως προκύπτει από τα Πρακτικά της Βουλής, ανέφερε τα εξής.
«Στην περιοχή του Ζεφυρίου ζουν συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα και χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονικά μέσα και ΑΤΜ και αναστατώθηκαν επειδή κυκλοφόρησε η φήμη ότι πρόκειται να σταματήσει η λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης, του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος. Δεν υπάρχει εκεί άλλη τράπεζα και μάλιστα έχει καταργηθεί και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Γνωρίζετε ότι οι ηλικιωμένοι πολίτες δεν έχουν ούτε μέσα, δε διαθέτουν αυτοκίνητα κύριε Αντιπρόεδρε, δεν διαθέτουν τρόπο να μετακινηθούν στα Άνω Λιόσια, που είναι μεν κοντά πλην όμως είναι πρόβλημα γι΄ αυτούς. Αποτελεί λοιπόν επιτακτική ανάγκη η συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος. Η ανάγκη αυτή έχει εκφραστεί, όπως γράφω στην ερώτησή μου και με έγγραφο του βοηθού Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο προέκυψε μετά από αίτημα του Αντιδημάρχου κου Μαυροειδάκου.»

Επιχειρηματολογώντας ο Βουλευτής κατέθεσε έγγραφο του 2016 (αριθ. πρωτ. 80/17-10-2016), με το οποίο η Εθνική Τράπεζα δήλωσε ότι σέβεται τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για την τραπεζική εξυπηρέτηση κι ότι ένεκα τούτου θα συνεχίσει τη λειτουργία του υποκαταστήματος με προσωπικό και ΑΤΜ.
Απαντώντας ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Δραγασάκης αναγνώρισε το πρόβλημα και τόνισε, μεταξύ άλλων τα εξής.
«Θέλω να συμφωνήσω μαζί σας για την κοινωνική και ευρύτερα πολιτιστική διάσταση που έχει (το ζήτημα της απομάκρυνσης του υποκαταστήματος), αν και φαίνεται ένα επιμέρους ζήτημα, λόγω του ότι ακριβώς μιλάμε για μια περιοχή της Αττικής (σσ Ζεφύρι), η οποία έχει σημαντικά προβλήματα. Θυμάμαι και εσάς και τον Θανάση Λεβέντη παλαιότερα, καθώς και άλλους βουλευτές να αναδεικνύετε διαρκώς τα ειδικότερα προβλήματα της Αττικής. Άρα, σε αυτή τη συγκυρία που γίνεται μια προσπάθεια να αναβαθμιστεί η περιοχή και πρόσφατα ήταν και ο πρωθυπουργός εκεί, πραγματικά δεν θα ήταν λογικό να σηματοδοτηθεί με ένα κλείσιμο ενός υποκαταστήματος. Πρέπει να πω ότι επικοινώνησα με την Τράπεζα, με τη διοίκησή της, εξέθεσα τους λόγους που αναφέρετε κι εσείς στο ερώτημά σας και νομίζω ότι βρήκαμε ανταπόκριση. Θα το εξετάσει θετικά για να παραμείνει το υποκατάστημα εκεί. Ίσως χρειαστεί μια συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ούτως ώστε και οι εργαζόμενοι στο υποκατάστημα να νιώθουν ασφαλείς και να είναι σίγουροι ότι υπηρετούν κι αυτοί μια ευρύτερη κοινωνική υπόθεση.» Συμπλήρωσε ακόμα τα εξής. «Η Κυβέρνηση επισημαίνει προς την Τράπεζα ότι και για δικό της συμφέρον καλό είναι να μην χάσει ή να έχει κοινωνικό πρόσωπο, ότι δεν αδιαφορεί για τις κοινωνικές ανάγκες κλπ. Η απάντηση της διοίκησης ήταν θα το εξετάσουμε θετικά. Το ερμηνεύω και εγώ ότι το υποκατάστημα θα μείνει».
Αμέσως μετά τη δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος απέστειλε έγγραφο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, με το οποίο τον ενημέρωνε για τις εξελίξεις στη Βουλή, του γνωστοποιούσε ότι ο Δήμος ζήτησε εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στην περιοχή, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος και του επισύναπτε τα σχετικά έγγραφα.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση της υπόθεσης και τις θερμές του ευχαριστίες στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, στο Βουλευτή Θανάση Μπούρα , στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και ειδικά στο Διευθύνοντα Σύμβουλο Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.
«Η παραμονή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Ζεφύρι αποδεικνύει ότι με συνεννόηση και αλληλοκατανόηση μπορούν να βρεθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Η Κυβέρνηση και η Αξιωματική Αντιπολίτευση συναίνεσαν στην επίλυση ενός λαϊκού προβλήματος και εισακούστηκαν από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας η οποία έδειξε ευαισθησία αλλά σύνεση. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Φυλής.




Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment