Follow

Δωρεάν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για την κύφωση/σκολίωση


Το κέντρο Scoliosis Spine Laser Center σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φυλής, τον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Δήμου Φυλής, το Αθλητικό Σωματείο ΔΑΣ Ζεφυρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την σκελετική υγεία με Δωρεάν Μετρήσεις Κύφωσης & Σκολίωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Μαΐου 2018 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής (Αθηνών 18, Άνω Λιόσια).

Θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι για την κύφωση/σκολίωση, θα υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες οι οποίοι θα συμβουλεύσουν το κοινό για την πρόληψη, την άσκηση και φυσικά δεν θα λείψουν οι ... πολλές εκπλήξεις!
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λάβουν ενημερωτικό υλικό και να συμμετάσχουν σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στην σκελετική μας υγεία!
Σάββατο 5/5/2018: Ώρες: 10:00 –15:00 Δωρεάν μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης
Κυριακή 6/5/2018: Ώρες: 10:00 15:00 Δωρεάν μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης
Οι μετρήσεις κύφωσης/σκολίωσης θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 211 411 5224 ώρες: 8:00 – 13:00.

Σε ποιούς απευθύνονται οι μετρήσεις;

Η εξέταση θα γίνει σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου. Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα.
Ο έλεγχος σε μαθητές Γυμνασίου έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις οι οποίες εξελίσσονται κατά την όψιμη εφηβεία (Λύκειο) και οι οποίες δεν έχουν διαγνωσθεί κατά την πρώιμη εφηβεία (Γυμνάσιο).
Η εξέταση θα διαρκέσει συνολικά 5-7 λεπτά.

Στελέχωση και εξοπλισμός της Ομάδας Σκολίωσης;

Η Ομάδα Σκολίωσης απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες, με πολυετή πείρα πάνω στο αντικείμενο αλλά κυρίως κοινωνική ευαισθησία. Μάλιστα για πρώτη φορά η εξέταση της σπονδυλικής στήλης γίνεται με το νέο σύστημα FORMΕTRIC 4D, έναν νέο τρόπο ελέγχου της σπονδυλικής στήλης ΧΩΡΙΣ ακτινοβολία. Η μέθοδος αυτή είναι ένας συνδυασμός της πιο εξελιγμένης μορφής βίντεο και της ψηφιακής επεξεργασίας δεδομένων. Το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι μια ακριβής απεικόνιση που χρησιμοποιείται ήδη από πολλούς γιατρούς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ευρώπης και των Η.Π.Α.

Πρωταρχικός ρόλος των προληπτικών αυτών εξετάσεων είναι να ανιχνευθούν σκελετικές παθήσεις στα νέα άτομα και να ενημερωθούν οι γονείς εγκαίρως.



Πηγή: www.fyli.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment