Follow

Αστική Ανάπλαση Στα Ανω Λιόσια Από Την Περιφέρεια Αττικής


Παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης, συνολικής επιφανείας 20.000 τμ, στον δήμο Φυλής, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη σημερινή του συνεδρίαση.

Η μελέτη χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με προβλεπόμενο προϋπολογισμό έργου 2.300.000 ευρώ και θα δημοπρατηθεί και εκτελεστεί από τις υπηρεσίες του δήμου.

Σκοπός του, σημείωσε εισηγούμενος την πρόταση ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, είναι η αστική ανάπλαση στο βόρειο και ανατολικό τμήμα του ιστορικού κέντρου των ‘Ανω Λιοσίων με εργασίες στην πλατεία και τους πέριξ αυτής δρόμους.

Με το έργο σημείωσε, θα αναβαθμιστεί λειτουργικά, περιβαλλοντικά και αισθητικά το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα οργανωθεί το αστικό τοπίο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επισκεπτών και δημοτών.

Οι εργασίες αφορούν σε καθαίρεση πεζοδρομίων και φθαρμένων ασφαλτοστρώσεων με επίστρωση από κυβόλιθους με διευθέτηση της ρύσης όμβριων, δημιουργία χώρων στάθμευσης, δενδροφύτευση, τοποθέτηση καθιστικών και ηλεκτροφώτηση κατά μήκος των οδών παρεμβάσεων.



Πηγή: www.analitis.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment