Follow

Επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά στις Αχαρνές


Ολοκληρώθηκε μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε καταυλισμούς Ρομά στην Αγία Σωτήρα, καταυλισμός ο οποίος είχε απασχολήσει στην υπόθεση με την «αδέσποτη» σφαίρα η οποία στοίχισε τη ζωή στον 11χρονο Μάριο, αλλά και σε καταυλισμό στην Αυλίζα, επίσης στις Αχαρνές..

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί 21 άτομα ενώ έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός ερευνών όπου έχουν κατασχεθεί ποσότητες ναρκωτικών, όπλα και χρήματα.

Μάλιστα, οι Αστυνομικές δυνάμεις κατά την είσοδο στον καταυλισμό δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια και πέτρες.

Επίσημε ανακοινώσεις από την Αστυνομία αναμένεται να γίνουν το Σάββατο.

Οι σημερινές έρευνες έρχονται ως συνέχεια στα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Λιόσια με τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν οι αστυνομικοί έλαβαν κλήση για διατάραξη ησυχίας από σπίτι στο οποίο διαμένουν Ρομά, στη συμβολή των οδών Μπουκουβάλα και Βαρβάκη, κοντά στο αμαξοστάσιο στα Άνω Λιόσια. Η κλήση ανέφερε και μπαλωθιές.

Με το που έφτασε εκεί το περιπολικό και βγήκαν έξω οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από 15-20 άτομα με πέρες, σπασμένα μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χειροβομβίδων κρότου - λάμψης για να απομακρύνουν τους επιτιθέμενους.

Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν δύο αστυφύλακες που υπηρετούν σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο αντίστοιχα να μεταφερθούν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ σημαντικές φθορές υπέστη και το περιπολικό.



Πηγή: www.thetoc.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment