Follow

Ο Δήμος Φυλής ΘΑ γίνει ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (και μετά ξυπνήσαμε...)


Μία επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Φυλής στα γραφεία της Greenpeace, μία ανάρτηση της Greenpeace, το Δελτίο Τύπου του Δήμου Φυλής και η απάντηση του Μπουραϊμη.

Σε δυο γραμμές αυτά έγιναν με αφορμή ότι ο Δήμος ΘΑ εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια, ΘΑ δωθεί ενέργεια στα νοικοκυριά από τη χωματερή και ότι ΘΑ γίνουμε ένας πράσινος Δήμος.

Δε θέλουμε να σχολιάσουμε παραπάνω. Νομίζουμε πως οι πολίτες είναι αρκετά έξυπνοι να καταλάβουν ποιοι μας δουλεύουν...


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ
Tο ενδιαφέρον του Ελληνικού Τμήματος της Παγκόσμιας Περιβαλλοντικής Οργάνωσης GREENPEACE έχει προκαλέσει η πολιτική του Δήμου Φυλής για την ενεργειακή αυτάρκεια του Δήμου Φυλής.

Η Οργάνωση ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της στο facebook φωτογραφία με το σύνθημα “Ο Δήμος Φυλής έκανε το πρώτο βήμα. Ο δικός σου;”. Εξειδικεύοντας το θέμα αναφέρει ότι ο Δήμος Φυλής ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει την ηλιακή ενέργεια και συστήνει στους πολίτες να ζητήσουν κι από τους δικούς τους Δήμους να αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Βεβαίως η Οργάνωση προωθεί, εδώ και πολλά χρόνια, την αξιοποίηση της ηλιακής αλλά και των άλλων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Όμως το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για το Δήμο Φυλής οφείλεται στην προσπάθεια του τελευταίου να διαθέσει την ηλιακή ενέργεια που θα προκύψει από το Πάρκο της Χωματερής για την τροφοδοσία των νοικοκυριών του Δήμου.

Στελέχη της GREENPEACE ενημερώθηκαν, στην αρχή του περασμένου καλοκαιριού, από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο και ιδίως σχετικά με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας που θα αποτελέσει το Φορέα, μέσω του οποίου ο Δήμος θα γίνει παραγωγός αλλά και διαχειριστής Eνέργειας.

Ο Αργύρης Αργυρόπουλος είχε επισκεφθεί τα γραφεία της Οργάνωσης και είχε αναλύσει το Πρόγραμμα του Δήμου Φυλής, το οποίο τα στελέχη της Οργάνωσης βρήκαν εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον που επισημοποίησαν και με την ανάρτησή τους στο facebook.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι η ενεργειακή πολιτική του Δήμου έχει προκαλέσει πανελλαδικό ενδιαφέρον. Μάλιστα απέσπασε χρυσό βραβείο στα BEST CITY AWARDS, που απονέμονται, κάθε χρόνο, στους ΟΤΑ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ
«Ξαφνικά γίναμε πρότυπος Δήμος και για την Greenpeace!!»

Συνεχίζοντας τα ενεργειακά παραμύθια της Χαλιμάς, η διοίκηση Παππού γνωστοποίησε στους κατοίκους του Δήμου Φυλής ότι η Greenpeace ανακάλυψε το ενεργειακό «όραμα» του κ. Παππού. Αλήθεια, ποιον κοροϊδεύει;

Στη χωματερή των 7.000 τόνων σκουπιδιών την ημέρα και των 2.000.000 τόνων το χρόνο, το μόνο όραμα που δικαιούται να έχει ένας δήμαρχος είναι να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Πράγμα το οποίο ο κ. Παππούς, του «ναι σε όλα» στο ΧΥΤΑ, δεν κάνει.


Το μοναδικό έργο που μπορεί να γίνει, μετά την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων διαχείρισης, την απορρύπανση και την αποκατάσταση, είναι ο συγκεκριμένος χώρος να αναπλαστεί σε δάσος, με βάση το άρθρο 24 του Συντάγματος (άπαξ δάσος, εσαεί δάσος). Έργο που θα πολλαπλασιάσει τα αντισταθμιστικά, θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας στον ΕΔΣΝΑ και θα εξασφαλίσει εκατοντάδες επιπλέον για τους κατοίκους της περιοχής μας.

Αν η Greenpeace θέλει να δείξει ένα πραγματικό πρότυπο στην περιοχή, μπορεί να συμβάλλει ώστε να δοθεί, κατ΄ εξαίρεση, η δυνατότητα στο Δήμο Φυλής να παράγει αιολική ενέργεια σε εκτάσεις εκτός ΧΥΤΑ, καθώς η περιοχή είναι ιδανική. Με τον τρόπο αυτό, οι δημότες Φυλής θα αποκτήσουν, στα αλήθεια, δωρεάν ρεύμα.

Είναι η ώρα, οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Να ξεκαθαρίσουν, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αν επιθυμούν να συνεχίσουν την κοροϊδία του Χρήστου Παππού και της παρέας του με δήθεν ενεργειακά «οράματα» ή να σταματήσει ο εφιάλτης που ζουν και αναπνέουν.

Είναι στο χέρι τους να καταψηφίσουν τη συστηματική προπαγάνδα που ασκείται εδώ και 8 χρόνια, με κύριο σκοπό να μη θυμόμαστε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έχει εμπιστοσύνη στους κατοίκους γιατί κρατούν γερά μέσα τους αρχές και αξίες.

Τα ψέματα τελείωσαν! Ο κ. Παππούς θα κριθεί με βάση το τι υποσχέθηκε και τι έκανε.



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment