Follow

O Θεοδόσης Δρόλιας ψάχνει να βρει υποστήριξη από τον Σύριζα αλλά έχασε...

Με άρθρο του που ανέβασε στη σελίδα fylikanea, ο δημοτικός σύμβουλος Θεοδόσης Δρόλιας καλεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Φυλής να συμπορευθούν στην παράταξη Κουλοχέρη. Όμως έπαιξε και έχασε.... Οι εξελίξεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως η στήριξη στον Κουλοχέρη δεν επιτεύχθηκε και έμεινε με το Δοκάρι (όπως αναφέρεται στο άρθρο του) στο χέρι...

Σύριζα… Στο Δοκάρι, Του Θεοδόση Δρόλια
Γράφει ο Θεοδόσης Δρόλιας
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Μια προσπάθεια ποδοσφαιρικά που καταλήγει Σύριζα στο δοκάρι, είτε από σουτ ή κεφαλιά αποτελεί σίγουρα μια καλή προσπάθεια. Αν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα η προσπάθεια αποτελεί την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, το γκολ. Αν η μπάλα καταλήξει άουτ η προσπάθεια αποτελεί μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Πολιτικά τώρα θα καταφέρει ο Σύριζα και ο πρωθυπουργός να βάλει γκολ στις επερχόμενες εκλογές ή η περίοδος 2015 – 2019 θα αποτελέσει την μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την κεντροαριστερά και για την χώρα μας.

Το 2015 με ξεκάθαρο λόγο, με ξεκάθαρο πρόγραμμα ο λαοφιλής ηγέτης του Σύριζα έπεισε τον Ελληνικό Λαό και τον χώρο της κεντροαριστεράς να τον ακολουθήσει. Ανέλαβε την ευθύνη σε μια δύσκολη στιγμή να σχηματίσει κυβέρνηση και να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια. Κατά την προσωπική μου γνώμη στο δύσκολο αυτό έργο φάνηκε να στερείται στελεχών, φάνηκε να στερείται ανθρώπων που θα τον βοηθούσαν να ολοκληρώσει το έργο του, το όραμα του για την χώρα, το όραμα του για τους Έλληνες.

Δεν περίμενε κανείς σε αυτήν την περίοδο από το 2015 – 2019 να απελευθερωθούμε από όλα τα δεινά από όλες τις νοοτροπίες από όλες τις τακτικές τους παρελθόντος, περιμέναμε όμως ο Σύριζα και τα στελέχη του να ανοίξουν την πόρτα τους στην κοινωνία, να επαναφέρουν την αυτοπεποίθηση στου Έλληνες και να φέρουν την ελπίδα για αλλαγή.

Θεωρώ ότι όλη αυτή την περίοδο ο Πρωθυπουργός έδειχνε να μάχεται μόνος του, προσπαθώντας κάθε φορά να δώσει το προσωπικό θετικό του στίγμα στον τρόπο διακυβέρνησης και πολλές φορές να ανασκευάσει τις εντυπώσεις από τα λάθη των συνεργατών του.

Στις τοπικές κοινωνίες για παράδειγμα στον Δήμο Φυλής, το έργο του Σύριζα το έργο της περιφέρειας, το έργο της κυβέρνησης ελάχιστοι το γνωρίζουν. Οι τοπικές οργανώσεις όλη αυτή την περίοδο δεν κατάφεραν να απαγκιστρωθούν από τα στενά κομματικά όρια και να ανοιχτούν στην κοινωνία ώστε να καρπωθούν το πλειοψηφικό ρεύμα που τους ακολουθούσε.

Η φωνή του Σύριζα, το έργο της περιφέρειας, το έργο της κυβέρνησης δεν ακούστηκε στα Δημοτικά Συμβούλια στους τοπικούς φορείς και γενικότερα στην κοινωνία ενώ ήταν απών στην λειτουργία της χωματερής, σε θέματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Αποτέλεσμα του κενού, της ισχνής παρουσίας είναι ο Σύριζα ενώ κυβερνά την χώρα έχοντας την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου ποσοστού του εκλογικού σώματος να μην μπορεί να σχηματίσει με δικά του πρόσωπα αυτόνομες δημοτικές παρατάξεις πλειοψηφίας. Είναι ιδιαίτερα κομβικό για τις επερχόμενες εκλογές η στάση και η θέση των ανθρώπων που εκπροσωπούν τον Σύριζα στις τοπικές κοινωνίες, γιατί εκεί ζουν οι απλοί και «αναπόγραφοι» ψηφοφόροι του Σύριζα.

Η απόφαση, η θέση και η στάση τους θα κρίνει αν ο Σύριζα τελικά παραμείνει στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας και αν θα καταφέρει να ξανακερδίσει την περιφέρεια Αττικής.

Ελπίζω και θεωρώ καθήκον των εκπροσώπων του Σύριζα στον Δήμο μας να δικαιώσουν τον λαοφιλή ηγέτη της κεντροαριστεράς, να καταφέρουν να βάλουν μπροστά το συμφέρον της πόλης και των κάτοικων που εκπροσωπούν ώστε να θέσουν τις προϋποθέσεις για μια αυτοδύναμη κεντροαριστερή κυβέρνηση με τις επιλογές τους στις επερχόμενες εκλογές του Μαϊου.  
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment