Follow

Ο Λουμιώτης "προδίδει" τον Σύριζα και ανεξαρτητοποιείται...

Με το Δελτίο Τύπου που έβγαλε ο Ρούσσας και επίσημα έδειξε πως η σχέση Λουμιώτη - Σύριζα τελείωσε. Η επιλογή του Σύριζα για υποψήφιο δήμαρχο Φυλής αποδείχτηκε πως ήταν αποτυχημένη, αφού ο Κώστας Λουμιώτης όχι μόνο δεν ακολούθησε τη γραμμή του κόμματος, αλλά προχώρησε στην υποψηφιότητά του με τον Χρήστο Ρούσσα.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μεν επιτυχία του υποψήφιου Δημάρχου, αλλά αποδεικνύει και την πολυδιάσπαση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανακοίνωση της κοινής συμπόρευσης-συνεργασίας του επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής» κ. Λουμιώτη Κώστα και των μελών της παράταξης Ασφή Απόστολου, Κώτσια Βασίλη, Ρουμελιώτη Κώστα και Σταυρόπουλου Γιώργου με την Δημοτική παράταξη «αλλάΖΟΥΜΕ» που ηγείται ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Ρούσσας δημιουργεί προϋποθέσεις νίκης για τι ερχόμενες δημοτικές εκλογές .

Οι επικεφαλής των δυο δημοτικών παρατάξεων αποφάσισαν την κοινή κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Χ. Ρούσσα. Η συμπόρευση αυτή ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο την υποψηφιότητα του κ. Χ. Ρούσσα και ενισχύει το ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό προφίλ της δημοτικής παράταξης «αλλάΖΟΥΜΕ». Αυτή ακριβώς είναι η δύναμη της νέας δημοτικής παράταξης. Ότι συμπορεύονται μαζί άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και απόψεις αλλά και με κοινούς προγραμματικούς στόχους και οράματα για ένα «Καλύτερο Αύριο» για τον Δήμο Φυλής.

Για τη συνεργασία αυτή ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Ρούσσας δήλωσε:

“Χαιρετίζουμε την συνεργασία με τον επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής» Λουμιώτη Κώστα και τα στελέχη που συμπορεύονται μαζί του. Η ενότητά μας είναι η δύναμή μας. Τώρα με καλύτερους όρους μπορούμε από κοινού να δουλέψουμε δυνατά για μια μεγάλη ποιοτική αλλαγή στον δήμο Φυλής. Είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε να τα καταφέρουμε να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα του δήμου μας και να τον μετατρέψουμε σε ένα δήμο σύγχρονο , αποτελεσματικό και φιλικό προς τους πολίτες. Ένα δήμο που αξίζει να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας “.

Χρήστος Ρούσσας
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Φυλής
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«αλλάΖΟΥΜΕ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΜΙΩΤΗΣ)

Η συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο Φυλής, συνδέεται με τη λειτουργία της χωματερής και με την ομηρία του τοπικού πολιτικού συστήματος στην περιοχή, απ’ αυτήν. Πραγματικός δήμαρχος στην Φυλή είναι η Χωματε-ρή και τα οικονομικά συμφέροντα που αυτή εξυπηρετεί. Το σπάσιμο του φαύλου κύκλου απαιτεί προοδευτικές και ριζοσπαστικές συμμαχίες, ευρεία λαϊκή κινητοποίηση και διάθεση για σύγκρουση με το «διεφθαρμένο» κατεστημένο. Η απλή αναλογική μπορεί να γίνει εργαλείο αντίστασης για τις εναλλακτικές προο-δευτικές δυνάμεις.

Ο Δήμος Φυλής έχει ανάγκη από έναν ορίζοντα προς μια δίκαιη και αξιοβίωτη περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά περιοχή. Η περιοχή μας, έχει ανάγκη να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και δημοτικές παρατάξεις με κριτική και εναλλακτική πρόταση απέναντι σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που επιθυμούν τη συρρίκνωση των Δήμων, την συνδιαχείριση σημαντικών υπηρεσιών από ΜΚΟ, την προτίμηση σε επικοινωνιακές διαφημίσεις αντί για μέτρα για την κάλυψη κοινω-νικών αναγκών, τη στοχοποίηση προσφύγων, μεταναστών και Ρομά και την ανοχή ή και την υιοθέτηση ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων και την εγκατάλει-ψη βασικών υποδομών υπέρ του δημότη. Έχει ανάγκη για μια παράταξη που δε-σμεύεται απέναντι στον λαό αλλά και στην κεντρική εξουσία για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής και την πάταξη της κακοδιοίκησης στον δήμο Φυλής.
Δεν έχει ανάγκη από πελατειακές σχέσεις που αποτρέπουν την ανάπτυξη αυ-τόνομης τοπικής πολιτικής κοινότητας, με χειραφετημένο διεκδικητικό χαρακτή-ρα που διευρύνει την αποξένωση του κόσμου από την αυτοδιοίκηση. Δεν έχει ανάγκη από κολιγιές των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών διοίκησης χωρίς προγραμματικό πλαίσιο για τα βασικά ζητήματα της περιοχής.

Εναπόκειται σε εμάς, δημότες και κατοίκους που έχουμε αηδιάσει με το παι-χνίδι που γίνεται διαχρονικά και έχει παγιδεύσει μέρος των πολιτών και των δη-μοτικών παρατάξεων, να πούμε όχι στις κολιγιές από όπου και αν εκπορεύ-ονται, όχι στην έκπτωση αξιών, όχι στη χωματεροποίηση, όχι άλλο στην υποβάθμιση.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν στην περιο-χή μας. Όμως γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά - πως όσο υπάρχει η χωματερή εδώ τόσο θα συνεχίζεται η υποβάθμιση της ζωής μας και του περιβάλλοντος που ζού-με.
Έχουμε την φιλοδοξία να μετρηθούμε με τα προβλήματα του Δήμου μας, πά-ντα είμαστε μικρότεροι από τα προβλήματα αλλά στην προσπάθειά μας να τα λύ-σουμε μεγαλώνουμε, ηλικιακά και σε σκέψεις.
Για αυτό αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ή να υποστηρίξουμε τη Δημοτική παράταξη αλλάΖΟΥΜΕ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Ρούσσα.

Ασφής Απόστολος, Καθηγητής, Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιο-σίων.
Κώτσιας Βασίλης, συνταξιούχος καθηγητής, πρώην Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων.
Λουμιώτης Κώστας, Καθηγητής, Δημοτικός Σύμβουλος.
Ρουμελιώτης Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος.
Σταυρόπουλος Γιώργος, Βιοχημικός.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment