Follow

Αστυνομικός τρυπήθηκε από σύριγγα φορέα του HIV στο Μενίδι


Στο «Αττικό» νοσοκομείο νοσηλεύεται ένας αστυνομικός, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα, κατά την προσπάθεια σύλληψης ενός φερόμενου ως τοξικομανή στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας στο Μενίδι, τρυπήθηκε στο χέρι από χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε ο δράστης στο τσαντάκι του.


Όπως προέκυψε στη συνέχεια, ο φερόμενος ως τοξικομανής είναι φορέας του ιού HIV και της ηπατίτιδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε στις 24 Ιουλίου.

Δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν δύο τοξικομανείς. Ο ένας εξ αυτών αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς και κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο δεύτερος ακινητοποιήθηκε από τον έναν αστυνομικό. Όταν o τελευταίος προσπάθησε να του περάσει χειροπέδες, ο τοξικομανής προσπάθησε να ξεφύγει με αποτέλεσμα η χρησιμοποιημένη σύριγγα που είχε σε ένα τσαντάκι που φορούσε, να τρυπήσει το ύφασμα και να καρφωθεί στο χέρι του αστυνομικού.

Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Όπως έγινε γνωστό, ο τοξικομανής είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στις 6 και 7 Ιουλίου και είχε λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Οι γιατροί που εξέτασαν τον αστυνομικό, επεσήμαναν πως αυτό είναι μια θετική εξέλιξη καθώς όταν ο ασθενής του HΙV λάβει τη θεραπεία, ο ιός τίθεται σε ύπνωση. Οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ήταν καθαρές, ωστόσο, σε 30 ημέρες θα κάνει επαναληπτικές εξετάσεις για να ξεκαθαρίσει περαιτέρω η κατάσταση της υγείας του.



Πηγή: dikaiologitika
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment