Follow

Μαζεύουν υπογραφές για τα αδέσποτα του Δήμου Φυλής !!


Έχουν στόχο να φτάσουν τις χίλιες υπογραφές από το Σύλλογο ΑΓΑΠΑΖΩ που εδρεύει στον Δήμο Φυλής. Παραθέτουμε το κείμενο που ζητούν να υπογραφεί...

Δήμος Φυλής - Χασιά. Υπάρχει;;; Ακούει;;; Βλέπει;;;
Μπορείτε να υπογράψετε ηλεκτρονικά εδώ... 

Πολλοί γνωρίζουμε την ανεξέλεγκτη πια κατάσταση με τα αδέσποτα σε ολόκληρο τον δήμο Φυλής ‐ κι αν όχι ‐ καλό θα ήταν να ενημερωθούμε [1]. Αυτό που δεν γνωρίζει όμως ο πολύς κόσμος, είναι το πού εντοπίζεται η πραγματική ευθύνη και τι ακριβώς κάνει ο δήμος για το συγκεκριμένο "πρόβλημα".

Ας ξεκινήσουμε όμως απ' τα βασικά: Ο Φιλοζωικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής "ΑΓΑΠΑΖΩ" [2] λειτουργεί αποκλειστικά εθελοντικά και δεν είναι ο "επίσημος φορέας" για τ΄ αδέσποτα. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται απ' όλους μας βοήθεια για ν' ανταπεξέλθει όσο καλύτερα γίνεται στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την αμέλεια του δήμου Φυλής και την ασυνειδησία κάποιων δημοτών του. Είναι ευκόλως εννοούμενο πως είναι αδύνατο για έναν σύλλογο που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε προσωπικά έξοδα των εθελοντών, να αναλάβει και να φροντίσει επιτυχώς όλα τ' αδέσποτα, καθώς δεν έχει τους απαραίτητους πόρους ώστε να εμβολιάσει, να στειρώσει και να προβεί σε διαδικασίες υιοθεσιών για όλα αυτά τα άτυχα ζωάκια.

Βάσει νόμου [3], ο δήμος Φυλής είναι υποχρεωμένος να παρέχει όχημα για την μεταφορά αδέσποτων/τραυματισμένων ζώων (με τη συνοδεία εθελοντή εάν διευκολύνει την κατάσταση), όπως επίσης είναι υποχρεωμένος να προβεί σε εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και στειρώσεις, αξιοποιώντας τα σχετικά κρατικά κονδύλια που του παρέχονται. Για να είμαστε πιο ακριβείς, πολλά θα μπορούσε να κάνει ο δήμος αν ήθελε και μάλιστα μπορείτε να δείτε ποιές ακριβώς διαδικασίες θα έπρεπε ν' ακολουθήσει, στην αναλυτική πρόταση που κατέθεσε ο φιλοζωικός σύλλογος ΑΓΑΠΑΖΩ [3].

Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο κόσμος που παρατάει τα ζωάκια στον δρόμο θεωρώντας πως είναι φυσιολογικό να αφήνει ένα πλάσμα να πεθάνει βασανισμένο και τρομοκρατημένο. Πώς θα αλλάξει αυτή η κατάσταση; Με σωστή ενημέρωση και φιλοζωική παιδεία για τα οποία και πάλι ακέραια την ευθύνη έχει ο δήμος!

Από κει και πέρα, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως όταν εντοπίζουν ανεμβολίαστα και/ή μη στειρωμένα αδέσποτα, οφείλουν να απευθύνονται στο σχετικό τμήμα του δήμου [4] κι όταν εκείνος αρνηθεί να ασχοληθεί (όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν) και τους παραπέμψει στον φιλοζωικό ΑΓΑΠΑΖΩ, εκείνοι πρέπει να επιμείνουν διότι η ευθύνη, η υποχρέωση και τα μέσα έγκεινται στο δήμο Φυλής. Οφείλουμε λοιπόν ως ευσυνείδητοι πολίτες και δημότες αυτού του τόπου, να βοηθήσουμε στην εξυγίανση αυτής της κατάστασης, "πιέζοντας" τον δήμο να αναλάβει αυτά που υποχρεούται από το νόμο,ακόμα κι αν χρειαστεί να καταγγέλλουμε συστηματικά την παράβαση καθήκοντος.

Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι να σταθείτε δίπλα στον σύλλογο ΑΓΑΠΑΖΩ και να ενισχύσετε τη φωνή μας με μια υπογραφή, ώστε να αντιληφθεί επιτέλους ο δήμος Φυλής πως είναι ένα ζήτημα το οποίο μας αφορά όλους και πως αυτή η κατάσταση δεν είναι ανεκτή πια από κανέναν μας. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι την προσωπική μας ευθύνη ξεκινώντας με το να σεβόμαστε τους τετράποδους φίλους μας και εν συνεχεία με το να ζητήσουμε από τον δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του, επιδιώκοντας ένα καλύτερο μέλλον για κάθε αδέσποτη ψυχούλα.

Η προσπάθεια αυτή συνυπογράφεται από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία [5] και την συλλογικότητα Sons Of Piracy [6].

Παραπομπές:
[1] https://sonsofpiracy.org/2017/06/02/stray/
[2] https://sonsofpiracy.org/2016/11/07/agapazo/
[3] https://www.dropbox.com/sh/kn1z872rakbqjr4/AABlpLsgN1JUkMyMOvmsbjXga?dl=0
[4] Τηλέφωνο: 210‐24‐11‐621
[5] https://www.pfpo.gr/
[6] https://sonsofpiracy.org
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment