Follow

Αποκλειστικό Ε-FYLI: Nέο δάνειο του Δήμου Φυλής

Ο Δήμος των εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο του (όπως διαφημίζει ο ίδιος ο Δήμαρχος Φυλής), θα προβεί άμεσα στην σύναψη νέας δανειασκής σύμβασης, προκειμένου να ρυθμίσει υφιστάμενο χρεωστικό άνοιγμα του Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σύμφωνα με την εισήγηση του Διευθυντή Οικονομικών του Δήμου Φυλής:

«Ζητείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί υποβολής αιτήματος δανειοδότησης για την κάλυψη του χρεωστικού ανοίγματος του Δήμου μας στο Τ.Π.&Δ. Η ρύθμιση θα είναι σε είκοσι [20] ισόποσες ετήσιες δόσεις σε περίπτωση αδυναμίας συνομολόγησης δανείου από οποιαδήποτε αιτία, η οποία διαπιστώνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του
Τ.Π.Δ.

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί αποδοχής θα περιλαμβάνονται οι κατώτεροι όροι ρύθμισης του χρεωστικού ανοίγματος, σε περίπτωση αδυναμίας συνομολόγησης δανείου.

Όροι
Διάρκεια: Η διάρκεια της ρύθμισης ορίζεται σε 20 έτη με καταβολή της πρώτης δόσης έως την 31/12/2017.

Επιτόκιο: Σταθερό 5,10% μέχρι τη λήξη της διάρκειας εξυπηρέτησης της ρύθμισης
Δόσεις: μέχρι την 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Ποσό ρύθμισης: Το προς ρύθμιση ποσό θα είναι ίσο με το αρχικό βεβαιωθέν ποσόν επιβαρυνόμενο με νόμιμους τόκους υπερημερίας μέχρι και την ημέρα καταβολής της πρώτης δόσης.

Ασφάλεια της ρύθμισης σε κεφάλαιο, κάθε είδους τόκους, τόκους των τόκων, έξοδα κ.λ.π:, ο οφειλέτης εκχωρεί από τώρα και για όλη την διάρκεια της ρύθμισης και το Τ.Π. & Δανείων δικαιούται να εισπράττει την εκάστοτε οφειλομένη δόση από όλα γενικά τα έσοδα του και κατά προτεραιότητα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τακτικά και έκτακτα, από οποιαδήποτε πηγή και αιτία παρόντα και μελλοντικά, τις προσόδους του, τα μισθώματα τις προς αυτόν χρηματικές παροχές και επιχορηγήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο ή τρίτους, παρούσες και μελλοντικές εκτός εκείνων που δεν εκχωρούνται σύμφωνα.

Για πρόσθετη ασφάλεια, το Τ.Π και Δανείων δύναται να προβαίνει σε :

1) Εγγραφή υποθήκης επί ακινήτων ή μέρους αυτών για το ποσό της ρύθμισης εφόσον τα ακίνητα αυτά ανήκουν κατά κυριότητα στον οφειλέτη και είναι δεκτικά απαλλοτριώσεως υπό τη γενική του όρου έννοια.

2) Σύσταση ενεχύρου επί κινητών ή μέρους αυτών για το ποσό της οφειλής εφόσον τα κινητά αυτά ανήκουν κατά κυριότητα στον οφειλέτη και είναι δεκτικά μεταβιβάσεως.

Με την καθυστέρηση δύο διαδοχικών ετήσιων τοκοχρεολυτικών δόσεων, παύει να ισχύει η ρύθμιση και η συνολική οφειλή, όπως έχει διαμορφωθεί, καθίσταται αυτοδικαίως ληξιπρόθεσμη και απαιτητή και εισπράττεται αναγκαστικά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment